Menu 

Stare vesti ničemu ne služe? Pa, ne baš. Ne bacajte novine, nego im nađite novu ulogu. Saznajte kako.

Novinske ruže. Iako ne mirišu kao prave ruže, mogu biti divan ukras u vašem dnevnom boravku. Da bi ste ih napravili trebaju vam stare novine, komadić žice, makaze i lepak. (Uputstva možete pogledati u galeriji). Kada se lepak osuši možete prefarbati svoje cveće.

novinski papir10“Postelja” za vašeg ljubimca. Umesto da kupujete posebne “prostirke” za vašeg hrčka, miša ili zeca, jednostavno mu u kutijicu stavite komad novinskog papira. Sasvim je sigurno i jeftino.

Umorajte povrće i voće. U novinskom papiru možete čuvati i zeleni paradajz. Umotajte ga odvojeno, svaki u poseban komad papira, poredajte ih u kutiju najviše u dva sloja i držite na mračnom i suvom mestu. Trebaće im 3 ili 4 sedmice da postanu zreli. Kada ih budete proveravali pazite da izbacite one za koje ste primetili da su truli. Na isti način možete sačuvati jabuke i produžiti im rok trajanja.

Ukrasite nokte. Ukoliko ste novinar ili jednostavno ljubitelj pisane reči, sigurno ćete voleti ovaj nail art. Nanesite lak za nokte u svetlijoj nijansi i sačekajte da se osuši. Umočite nokat u alkohol (i votka može poslužiti) i nanesite na prst komadić novine i pritisnite. Nakon par sekundi lagano odvojite novinu od nokta. Isto uradite sa svim noktima i na kraju nanesite zaštitni providni lak.

Pogledajte u galeriji šta sve još možete sa novinskim papirom. Plus pročitajte kako da upotrebite stare najlonke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar