Menu 

Maženje, tepanje i pokazivanje ljubavi je zabavni deo roditeljstva. Pokazivanje ljubavi je  lako u odnosu na vaspitne metode.

Probudite ih u dobrom raspoloženju.

Ako decu budite uz osmeh i veselo raspoloženje izbećićete mrzovoljna jutra, a detete će od prvog trenutka kad otvori oči ugledati vaš osmeh. Ima li lepšeg buđenja?

ljubav

Pripremite garderobu veče pre i prebacite mu preko stolice da smanjite bilo kakav jutranji stres i frku. Dajte mu do znanja da doručak samo što nije.

Omiljena užina

Spakujte vašem detetu za užinu ono što najviše voli, to ne bi trebalo da oduzima puno vremena, a vašem detetu će puno značiti. Osetiće se voljeno i sigurno.

Birajte pozitivnije reči

U većini slučajeva prvo što dete čuje kad uđe u kuću iz škole jeste “kasniš”, “kako to bacaš tu torbu i jaknu”. Nemojte odmah s’ vrata. Zagrlite ga recite mu da vam je drago što ga vidite, pitajte ga kako je bilo u školi. Kasnije kad se odmorite i opustite probajte razgovarati o “problemima”.

Ti to možeš

Ako ste veoma zaposlen roditelj koji ne provodi puno vremena sa decom, pronađite svoje načine da mu pokažete ljubav. Grlite ih kad god ste u prilici, razgovarajte o njegovom danu, planovima, onome što ga zanima. Hrabrite ga.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar