Menu 

Ove zime verujemo da ćete se malo zagrejati nekim lepim alkoholnim pićem. Ali, sa alkoholom možete učniti još korisnih stvari. Saznajte kojih.

zeledjene stepeniceSvako domaćinstvo obično ima bocu 70 odstotnog alkohola. Obično ga koristimo za dezinfekciju, ali postoji još načina da ga stavite u upotrebu.

Za zaleđene stepenice

Da biste ove zime brzo odledili zaleđene stepenice pomešajte 1 kašičicu deterdženta za suđe, 1 kašiku alkohola i nešto manje od 2 litre vruće ili tople vode. Pospite po stepenicama, odledićete ih i ne brinite, neće ponovo zamrznuti.

Zaleđeni prozori

Ako premažete prozore 70-odstotnim alkoholom lako ćete ih odlediti. Možete ovaj trik koristiti za kućne prozore, ali najkorisnije je za automobile. Najbolje je da zimi u automobilu držite bocu 70-odstotnog alkohola. Uspite ga preko prozora i oni će brzo biti čisti i odleđeni. Možete ga mešati i sa vodom (3 dela alkohola i jedan deo vode); mešavina sa sirćetom u istom odnosu je takođe odlična. Na ovaj način ćete sprečiti formiranje novog leda na prozorima automobila.

zaledjen vetrobran

Tastatura

Prema nekim istraživanjima na našim tastaturama ima više prljavštine i klica nego na ručkama u javnom prevozu. Potrebno je da ih često čistite i dezinfikujete. A najbolje je da zato upotrebite alkohol. Uzmite kutijicu štapića za uši i malo alkohola i bacite se na posao.

Očistite šporet

ciscenje ogledalaNaspite malo više alkohola na šporet i odmah ga brišite krpom ili papirnim ubrusom. Bitno je da odmah brišete, jer se alkohol brzo suši. Ako ostane još prljavštine ponovite proces.

Ogledala

Ako koristite lak za kosu i slične preparate na ogledalima u kupatilu se stvara sloj prljavštine, koji zamućuje odraz. Da biste brzo očistili ogledala samo ih našpricajte alkoholom i brzo pobrišite. Nije potrebno da posle ispirete, čistite alkohol sa ogledala.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar