Menu 

Ako ste spremajući kuću naišli na stare flaše, ne bacajte  ih – pogledajte kako od njih možete napraviti unikatne stvarčice za kuću i vrt.

1. Lampa

flaše

izvor: http://scraphacker.com

Ukoliko imate malo umeća sa elektrikom, od prazne flaše (što neobičnijeg oblika, to bolje) možete izraditi ovakvu simpatičnu lampu. Za njenu izradu biće vam još potrebni: stari abažur, sijalično grlo, sijalica, utikač, prekidač i 1,5 m električnog kabla.

2. Vaze

 flašehttp://pinterest.com

Od najobičnijih bezbojnih flaša od litre možete napraviti ove minimalisičke vaze za kupatilo. Potrebno je da nabavite boju za staklo, samolepljivu traku i širu lepljivu traku na kojoj ćete isecati kružiće (ili neke druge oblike po  želji). Prvo zalepite traku/kružiće formirajući dezen koji želite, a potom na preostali deo nanesite boju. Pustite da se boja osuši, a potom skinite traku.

3. Svećnjaci za vrt

flašeizvor: http://pinterest.com

Odsecite pažljivo dno od flaše i obradite ivice. Na obični svećnjak (ili čašicu za tekilu) stavite lanac i provucite kroz grlo flaše. Ovaj prelepi svećnjak spreman je da osvetljuje ugodne večeri u vrtu. Možete da napravite jednostavniju varijantu – samo odsecite dno od flaše i stavite ga preko veće sveće.

flašeizvor:  http://www.napastyle.com

4. Organizacija  nakita

flašeizvor: http://regardsetmaisons.blogspot.fr

Jednostavno razvrastajte i složite vaše omiljene narukvice na ovako napravljenom stalku. VIše nećete gubiti minute u potrazi za onom odgovarajućom, a dobićete i vrlo simpatičnu dekoraciju na zidu.

5. Prozorski vrt

flašeizvor: http://bloginabottle.com

Flaše iskoristite da u njih zasadite ukrasno ili začinsko bilje na prozoru. U ovakvom “vrtu” biljke će imati optimale uslove (dovoljno svetla i vlage) za razvoj, a vi nećete morati brinuti o zalivanju kada niste kod kuće.

 

 

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar