Menu 

Onima, koji su slušali svoje bake ovo sigurno nije čudno. Saznajte kako da uz pomoć para čarapa, malo povrća i voća uspešno snizite telesnu temperaturu i izborite se sa prehladom.

Postoji nekoliko načina za koje mnogi tvrde da su se pokazali uspešnim protiv visoke temperature, posebno kod dece. Ističe se terapija čarapama, koju su primenjivale i naše bake.

Krompir

terapija čarapama

http://www.pinterest.com/pin/225813368788238249/

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomešajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći.

Brašno i belance

Napravite mešavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smesa). Stavite tu mešavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrebiti i belance. Izmutite ga, nakvasite sa njim pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da deluje nekoliko sati.

Limun

terapija čarapama

http://www.pinterest.com/pin/29906784996769738/

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i icedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već posle 30 minuta ćete osetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suve. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sledeći dan temperatura bi trebala biti znatno niža.

Bitno je, takođe, da pijete mnogo tečnosti, da se odmarate, da bude vam udobno i toplo.

Feature image: Pinterest

Piši!
Širi dalje!

4 komentara
 1. Sonja

  Ja sam isprobala: kukuruzno brašno zamesiti gusto sa sokom od paradajza ,napuniti time čarape (oko 1cm debljine na stopalima ) i obujte ih.U roku od 30 min temperatura spadne.Može i kečap razređen vodom ukoliko nemate u kući soka od paradajza.Nisam verovala dok nisam probala!!

  • Mirjana Despot Mirjana Despot

   Sonja, ovo je vrlo zanimljivo. Za ovo još nismo čuli. Hvala za savet ;)
   Pozdrav od LifePress ekipe

 2. Mirjana Despot Mirjana Despot

  :) Odlična ideja. Hvala Biljo! ;)

 3. bilja

  Oil of oregano.
  Samo 2-3 kapi utrljati na stopala, I vec poslje 15min se osjeca bolje. To mi je pomoglo kad nisam imala snage za rendanje :-)

Napišite komentar