Menu 

Hren je korišćen i u drevnom Egiptu, kroz cijeli srednji vijek i danas je jedna od najcjenjenijih namirnica. Pored toga što je dobar protiv gastritisa, bolova, ima antibiotička i antibakterijska svojstva, pa se najviše koristi za lečenje disajnih organa.

By: Beck

Sok korijena hrena pokazao se kao dobar u borbi protiv problema sa sinusima, a najbolji je kod infekcija i gljivičnih oboljenja. Posebno je koristan u uništenju bakterija koje izazivaju bronhitis i infekcije urinarnog trakta. Bogat je vitaminom C, poboljšava imunitet, a zahvaljujući njemu tijelo se lakše bori protiv gripe, prehlade i drugih baketrijskih i virusnih infekcija.

Ako vam treba pravi „vojnik“ za bitku sa prehladom i gripom, posebno problemima sa sinusima i grlom, izaberite korijen hrena. Napravite sirup tako što ćete narezati korijen hrena na tanke kolutiće i poredati ga preko gaze, koju ste zategli preko posude. Preko poredanih kolutića pospite šećer u prahu i ostavite da odstoji. U posudu ispod gaze lagano će kapati sirup. Uzimajte jednu do dvije kašike dnevno prije jela.

Ukoliko imate problema sa plućima, radije se prebacite na čaj. Treba vam 10 gr naribanog korijena hrena na standardna dva dcl proključale vode. Napitak treba da odstoji pet minuta, a procijeđenog ga pijete 3 puta dnevno po jednu šolju.

A, da bi ste očistili organizam, namačite naribani korijen hrena u šolji mlijeka i tu tečnost pijte tri puta dnevno mjesec dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar