Menu 

Veoma aktivni borac za legalizaciju kanabisa iz Mančastera je udružio snage sa holandskim biznismenom da bi otvorio kafić u kome će se prodavati ulje konoplje zbog svojih lekovitih svojstava koje ljudima mogu biti od velike koristi.

Colin Davies, kako je ime ovog čoveka, je izjavio novinarima u Mančesteru kako je to što on radi u potpunosti legalno jer su istraživanja pokazala kako ulje konoplje ne sadrži THC, a veoma je lekovito. THC je kao što svi dobro znamo psihoaktivna supstanca zbog koje marihuana spada u lake droge.

16287913996_62f79636db_z

S druge strane, ulje konoplje sadrži CBD (kanabidol) koji ljudima pomaže u lečenju mnogih medicinskih stanja poput epilepsije, kancerogenih oboenja ili Kronove bolesti. Ulje kanabisa se u Velikoj Britaniji legalno proizvodi od 31. Jula ove godine, a distribucija po celom ostrvu je uveliko počela. Davies ulje trenutno prodaje isključivo putem interneta, li u planu je otvaranje prodavnice u Mančesteru.

Kao što sami možete pretpostaviti Davies je pasionirani pristalica legalizacije marihuane, a jednom je izjavio da je čak kraljici poklonio buket koji je sadržao listove kanabica, a 2011. Godine je otvorio kafić po imenu Dutch Experience koji je policija zatvorila nekoliko minuta nakon svečanog otvaranja. Pošto je ulje kanabisa sasvim legalno, on vjeruje da sa novom prodavnicom u Mančesteru ne bi trebalo biti problema.

Imate li stav o legalizaciji marihuane?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar