Menu 

Većina žena kada krene u teretanu ili na grupne časove aerobika ima samo jedan cilj – da smrša i da smanji konfekcijski broj. Kao i u većini drugih slučajeva  i u ovom segmentu života zanemarujemo ono bitno i posvećujemo se pogrešnom. Pročitajte zašzto je važnije da se posvetite jačanju tela, nego mršavljenju.

Žene često izbegavaju vežbanje sa utezima jer se plaše da će postati previše mupškobanjaste i da će im mišići postati previše izraženi pa se uglavnom bave kardio vežbama i tabatom. To naravno nije u potpunosti pogrešno, ali postoje više nego dobri razlozi zašto bi trebalo da se bave i jačanjem tela, odnosno gradnjom mišića.

9195158531_31d42593ca_z

Beneficije po zdravlje od dizanja utega i treninga koji ih uključuju su dobro poznate, istraživanja su čak nedavno pronašla vezu između ovakvog načina vežbanja i smanjenja rizika od dijabetesa tipa  2, povećane zaštite od osteoporoze i smanjenog rizika od skupljanja mozga koje dolazi sa straošću. Isto tako dobro je poznato da vežbe sa utezima bolje utiču na metabolizam.

Nikako nemojte da se bavite samo jednom vrstom vežbe i zanemarujete drugu, jačanje mišića je jako bitno i to ne znači da morate izgledati kao Arnold Švarceneger. Sledeći put kad odete u teretanu posavetujte se sa trenerom i neka vam preporuči neke vežbe sa dizanjem utega. Ako do sad to niste radili počnite sa nešto manjom kilažom pa postepeno ddavajte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar