Menu 

Svi ljudi, posebno žene bi želeli da pronađu eliksir mladosti koji će im sačuvati maldolik izgled, izbrisati bore i zategnuti kožu bez hirurških zahvata. Ovi sastojci dokazano usporavaju starenje, potražite ih!

U današnjim proizvodima kojima negujemo svoj izgled postoje kombinacije nutrijenata i farmaceutskih sastojaka koje dokazano usporavaju pojavu bora, borica, opuštanja kože i svega onoga što ide ruku pod ruku sa starenjem. Sledeći put kad se nađete u biljnoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane potražite ove sastojke:

Alfa lipoinska kiselina

Lipoinska kiselina utiče na zdrav balans šećera u krvi i delovanje insulina, a uprvao to obezbeđuje zaštitni faktor koji usporava starenje jer abnormalno vezivanje šećera za kožu izaziva bore. Potražite proizvode koji sadrže ovu supstancu, redovno ih koristite i bore će biti vidljivo smanjane.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-woman-applying-creme-face-image12172965

Ekstrakt čaja

Istraživanja sprovedena početkom ove decenije su dokazala da određeni antioksidanti koji se nalaze u ekstraktu belog čaja kožu štite od štetnog uticaja sunca, a kreme koje ovaj ekstrakt sadrže mogu imati i potencijalno antikancerogeno delovanje. Tretirajte kožu maskama, kremama i sredstvima za čišćenje koja u sebi sdrže ekstrakte zelenog ili belog čaja.

Dimetilaminoetanol (DMAE)

Ova supstanca podstiče produkciju acetilholina koji je sastavni deo membrana u ćelijama. Ova supstanca je prvi klinički odobren agens koji efektivno usporava opuštanje kože lica.

Vitamin C

Upotreba vitamina C na koži povećava proizvodnju kolagena u koži. Takođe, podstiče rast i obnavljanje ćelija što za rezultat ima mlađi izgled i čvršću kožu. Veoma je važno da vitamin C bude sastavni deo vaše svakodnevne nege kože jer njime neutrališete uticaj slobodnih radikala na kožu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-cosmetic-creme-face-set-health-care-image39025146

Koristite kreme koje u sebi sadrže vitamin C ili sami napravite serum koji će cvam redovnom upotrebom kožu održavat elastičnom, maldolikom i sa što manje bora recept potražite u članku “Lekoviti serum sa vitaminom C”.

Isto kao što treba da tražite proizvode koji sadrže ove sastojke, postoje oni koje treba da izbegavate. Na vrhu liste štetnih proizvoda za kožu su oni koji imaju metil parabene, propil parabene, formaldehid, propelin glikol, parafin, izopropil alkohol…

Ako se usuđujete odmah nakon čitanja ovog članka odite u kupatilo i iščitajte etikete proizvoda koje svakodnevno koristite, ostaćete iznenađeni koliko se sastojaka sa “crne liste” na njima nalazi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar