Menu 

Oblik obrva značajno utiče na naš izgled, više nego odeća. Zato je vreme da oblikujete obrve prema svom obliku lica.

Pored saveta za sigurno i bezbolno čupanje i oblikovanje obrva donosimo i video u kojem se jasno objašnjava kako da pravilno izdefinišete obrve.

Početni saveti koje trebate imati na umu

obrve sminkanjeAko ste do sada koristili kockice leda prilikom čupanja obrva možete ih jednostavno zaboraviti. Ne želite da umrtvite kožu pre čupanja, jer će tako ona biti čvršća i sam proces će biti bolniji. Treba vam baš suprotno, da otvorite pore. Zato je čupanje obrva najbolje obaviti posle toplog tuširanja ili jednostavno umijte ili naparite lice toplom vodom pre nego izvadite pincetu. Možete i par minuta držati mokri topli peškir na obrvama.

Ako ga već nemate, investirajte u dobro povećavajuće ogledalo. Tako ćete biti u potpunosti sigurni da ste zahvatili i iščupali i one najsitnije dlačice – sve za savršene obrve.

Ako smatrate da obrve ipak trebaju ruke stručnjaka da im popravi oblik ne dvoumite se, to je uvek dobar potez. Neki smatraju da je mnogo važnije uložiti novac u profesionalno oblikovanje obrva nego u neku skupocenu šminku. Na vaš lepši izgled će upravo oblik obrva više uticati nego sva šminka koju nanesete.

Važno je, takođe, da se odlučite za oblik obrva. Ne vodite se svojim željama, već oblikom lica. Osobe sa ovalnim, okruglim i srcolikim licem najbolje će izgledati sa obrvama s naglašenim lukom, a one četvrtastog i trouglastog oblika s mekšim obrvama.

Ono što svakako moramo istaknuti je da se ne zalećete kada je čupkanje u pitanju. Ekstra tanke obrve su davno izašle iz mode. Želite one prirodne, pa čak i malo deblje. Ako u prvom „naletu“ uklonite previše dlačica, teško ćete ih vratiti sa novim oblikom i gustinom.

Oblikovanje – korak po korak

obrve lepa devojkaOznačite olovkom za oči početak kraj i sam vrh luka obrva. Da biste to uradili što ispravnije pored olovke trebaće vam i lenjir ili neka kartica (kao u videu).

Karticu ili lenjir prislonite uz rub nozdrve preko suznog kanala do obrva – držite ga ravno – dobili ste mesto gde obrva mora početi. Označite ga olovkom. Sve preko tog dela možete počupati.

Kraj obrve određujete malo lakše. Samo postavite karticu na sam rub nosa, pa poravnajte sa rubom oka i označite olovkom kraj obrve. Ne brinite ako je vam je obrva malo kraća.

Sredinu luka obrve možete odrediti na dva načina. Stanite pred ogledalo i gledajte ravno. Postavite karticu na sam vrh nosa i stavite je preko same zenice oka (važno je da vam je pogled usmeren ravno) označite mesto gde kartica dodiruje luk obrve. Karticu ili olovku možete postaviti i tako da ide preko sredine usana, dodiruje rub nozdrve i prolazi preko zenice do luka.

obrve tanke

Pratite oblik svog luka i krenite čupati dlačice pincetom. Uvek čupajte u smeru rasta dlačice i malo zategnite lice tako što rukom povučete deo kože na samom kraju obrve. Ako želite da naglasite luk počupajte tek par dlačica tačno ispod luka, koji ste odredili.

Upotrebite i oštre makazice. Prvo začešljajte obrve prema čelu, pa ošišajte višak (ali, pazite da ne preterate, odsecite sasvim malo). Isto možete uraditi i ako obrve počešljate prema dole. Posle oblikovanja kožu umirite gelom od aloe vere ili hamamelisa. A sa šminkanjem pričekajte 10 do 15 minuta.

Pogledajte detaljno u videu:

Doterivanje

Obrve možete i popuniti malo olovkom (ali nikada ih ne iscrtavajte u potpunosti – izgledaćete neprirodno). Za to vam treba naoštrena olovka – popravite oblik prateći liniju obrva. Koristite olovku koja je malo svetlija od vaše boje kose.

Da biste učvrstili obrve možete koristiti posebne učvršćivače ili četkicu za obrve poprskati sa malo laka za kosu i počešljati ih.

Pročitajte i tekst Tretman za duže trepavice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar