Menu 

Ako vaše dvorište prekriveno belim pokrivačem želite ukrasiti duginim bojama napravite ove fenomenalne zaleđene lampe zajedno sa svojim klincima.

Na Theenchantedtree blogu smo naišli na ovu sjajnu ideju koja će osmeh na lice izmamiti svima koji prođu pored vašeg dvorišta ili balkona.

Sve što vam je potrebno jeste veća plastična posuda od pavlake, voćnog jogurta ili svežeg sira, prazna konzerva (koja može stati u plastičnu posudu), teglice, voda i prehrambena boja (crvena, ljubičasta, narandžasta, žuta, zelena, plava).

svece1

Prvo u teglicu uspite vodu i dodajte ljubičastu boju, pa vodu uspite u plastičnu čašu, u malo debljem sloju, pa čašu stavite u zamrzivač da se voda potpuno zaledi.

svece2

Na zaleđeni ljubičasti sloj stavite praznu limenku, a u limenku stavite teg ili kamen i oko konzerve uspite još jedan sloj ljubičaste vode i ponovo stavite da se zamrzne.

svece3

Nakon toga sipajte po jedan sloj vode u duginim bojama i svaki sloj vode posebno zamrznite pre nego sipate sledeći sloj.

Kad ste došli do vrha i vaša lampa je u potpunosti zamrznuta izvadite kamenje iz konzerve pa uspite malo vruće vode u konzervu da malo otpusti i lagano izvucite ledenu sveću iz plastične posude.

Untitled-1

U limenku stavite jednu čajnu sveću, zapalite je i stavite na balkon ili dvorište da obasjava tužne zimske noći. Pokušajte da “Napravite snežne teglice za decu”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar