Menu 

Ušteda vode više nije pitanje manjeg računa nego i ekologije i brige za planetu Zemlju i čovečanstvo, posebno kada voda više nije na listi osnovnih ljudskih prava. LifePress magazin vam donosi jednostavne savete kako da uštedite vodu.

Za početak proverite da li vam česme negde cure ili kapaju, promenite gumice i sve dobro zavrnite, ne biste verovali koliko vode se uštedi ovim jednostavnim potezom. Isto uradite sa WC šoljom i nikako je ne upotrebljavajte kao kantu za otpatke, jer to je samo bespotrebno prolivanje vode.

Kad su tuš-baterije u pitanju, kupite one koje štede vodu, možda će vam se učiniti kao skupe, ali to je dugoročno veoma dobra investicija, a isto je i sa vodokotlićima, danas se mogu kupiti oni sa dve operacije kratko i dugo ispiranje.

Ne preterujte sa vremenom provedenim ispod tuša, skratite vreme i ne kupajte se do poslednje kapi tople vode. Na taj način štedite i struju i vodu.

Muškarci, za vreme brijanja, umivaonik napunite vodom za ispiranje britvice, nikako to nemojte raditi pod mlazom, jer na taj način rasipate vodu.

Isto važi i za ručno pranje sudova.

Mašinu za veš i za suđe palite samo i isključivo kad su napunjene, nemojte uludo trošiti vodu za svega nekoliko sudića.

Veoma puno vode potrošimo kad želimo samo jednu čašu hladne vode čekajući da oteče ona mlaka što dugo stoji u cevima i zato uvek u frižideru, posebno u ove letnje dane u frižideru držite flašu sa vodom.

I za kraj, dok četkate zube obavezno zavrnite česmu!

Pročitajte i kako da “Uštedite novac i napravite ‘eco friendly’ dom”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar