Menu 

Pošto smo mi magazin koji se bavi zdravim životnim navikama i zdravom hranom verovatno će vas začuditi što pišemo pozitivan članak o jednom od glavnih neprijatelja našeg zdravlja – belom šećeru.

Kad god spominjemo promenu životnih navika i zdraviju ishranu ono što prvo preporučujemo da iz ishrane izbacite beli, prerađeni šećer i zaboravite da postoji. Danas smo ipak odlučili da nakratko skinemo zao glas sa šećera i donesmo vam nekoliko veoma korisnih i za naše zdravlje ni malo štetnih načina da koristite šećer.

Rešite se žohara

Ako ste ikad imali problema sa žoharima onda sigurno znate koliko ih je teško istrebiti iz doma. Pokušajte sa šećerom. Pomešajte jednake količine šećera i sode bikarbone, stavite ih u ćoškove gde mislite da ima žohara. Šećer će ih privući, a soda bikarbona će im uništiti probavni trakt. Pazite samo da ovu mešavinu ne stavljate na dohvat ruke male dece ili kućnih ljubimaca.

Da vam torte budu duže sveže

Da održite vlažnost i svežnu vašim biskvitima, samo ih u tankom sloju pospite sitnim (ne u prahu) fino mlevenim šećerom.

Očistite mlinac za kafu

Šećer upija miris kafe i začina koje ste mleli u mlincu. Jednostavno u mlinac stavite kristal šećer, kratko ga uključite da radi i nakon toga mlinac će biti svež za novu upotrebu, bez suvišnih mirisa.

Produžite vek cveću

Dobili ste divan buket cveća i želite da što duže bude lep i u životu? U vazi u koju ćete staviti cveće pomešajte 3 kašike šećera, 2 kašike belog sirćeta i sve zalijte toplom vodom. Šećer će hraniti cveće, a sirće će sprečiti razvoj bakterija.

Izlečite opržen jezik

Opržili ste jezik na vrelu supu? Svima nam se bar jednom desilo i svi znamo kako može da boli. Prva pomoć za ovu povredu je kockica šećera. Stavite kockicu šećera na opečeno mesto i sisajte, bol će će proći gotovo trenutno.

Osvežite kožu

Dosta puta smo spominjali šećer kao sjajan način da regenerišemo kožu, ali ako šećernim pilinzima dodate izgnječenu prezrelu bananu efekat će biti još bolji. Pomešajte šećer, maslinovo ulje i bananu, pa utrljajte u kožu tokom tuširanja. Rezultati će biti fenomenalni!

Eto, jesmo li vam pokazali da i beli šećer može biti koristan?

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Jasminka

    ako imate ranice između prstiju ruku ili nogu pospite šećerom pred spavanje tri do četiri puta očekujte dobre rezultata recept moje majke 30 godina provjeren

Napišite komentar