Menu 

Recikliranje, na sreću, postaje sve popularnije, a ekolozi se trude da nam pokažu što zanimljivije načine kako da iskoristimo stare stvari. Ovde možete pročitati kako da vrlo lako napravite prostirku za kupatilo.

prostirkaStare peškire, ali i one male, koje retko upotrebljavate možete reciklirati na odličan način. Jednostavno i brzo dobijete divnu prostirku za kupatilo.

Potreban vam je, pored peškira, komad zaštitne mrežice za prozore, koju možete kupiti u bilo kom dobro opremljenom tržnom centru za dom i vrt. Dimenzije sami odredite, ali preporučuje se jedan metar dužine i 0.5 m u širinu. 

Peškire sečete na jednake trakice široke oko 2 ili 2,5 cantimetara, a dugačke desetak. Nakon toga ih, jednu po jednu, jednu do druge, vežete na zaštitnu mrežicu kreirajući svoj novi mali mekani tepih. Ovo neobično tkanje ne mora biti pregusto. Trakice se ne moraju “gurati”, ali neka budu jedna uz drugu.

Što se tiče boja, možete se držati samo jedne ili iskombinovati dve, tri. Najdivnija stvar je što ovaj tepih lako možete prati kao i obične peškire.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar