Menu 

Prolaktin je hormon kojeg proizvodi prednja hipofiza, a odgovoran je za promene kroz koje prolaze dojke tokom trudnoće i perioda dojenja. Povišen nivo prolaktina uzrokuje stanje koje se zove hiperprolaktinemija koje nastaje usled prekomernog lučenja ovog hormona. Otkrivamo vam kako da prirodnim putem snizite nivo prolaktina.

Povišen nivo prolaktina mogu uzrokovati određeni lekovi, te bolesti hipofize ili štitne žlezde. Simptomi povišenog prolaktina kod žena koje nisu trudne i ne doje mogu uključivati bol u dojkama, poremećen menstrualni ciklus kao i spontanu produkciju mleka. Ovo stanje je takođe krivac za neplodnost žena i erektilnu disfunkciju kod muškaraca. Nivo prolaktina pokušajte vratiti u normalu prirodnim putem, specijalnom ishranom i namirnicama koje vam u tome mogu pomoći.

Dijeta

Da biste snizili nivo prolaktina trebalo bi da jedete što više celovitih namirnica, voća i povrća, posebno zelenog lisnatog povrća. Ishrana bi trebalo da bude bogata celovitim žitaricama, mahunarkama, posebno sojom te orašastim plodovima i semenkama kao i hladnovodnom ribom. Istraživanja su otkrila i vezu između hiperprolaktinemija i nedostatka vitamina B6 u organizmu i zato jedite više namirnica koje sadrže ovaj vitamin kao što su krompir, banane, divlji losos, piletina i spanać. Od velike pomoći mogu biti i namirnice bogate cinkom poput školjki, govedine, ćuretine i pasulja.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lekovito bilje

Jedna od najučinkovitijih biljaka kad su u pitanju problemi sa hormonima jeste vitex koja se u te svrhe koristila još u vreme stare Grčke. Ova biljka se vezuje za receptore dopamina i sprečava prekomerno otpuštanje prolaktina. Suplemente na bazi ove biljke bi trebalo uzimati 3-4 meseca da bise postigli pozitivne rezultate. Pre uzimanja bilo kakvog biljnog leka obavezno se posavetujte sa lekarom.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Homeopatija

U poslednje vreme homeopatija je veoma popularan način za lečenje problema sa hormonima, a ispostavilo se i veoma delotvoran. Homeopatija je sistem medicine koji pomoću malih količina prirodnih supstanci podstiče telo da samo sebe leči. Svaki homeopatski lek se propisuje u zavisnosti od simptoma, ne od dijagnoze, Veruje se da homeopatija ima blag ali veoma dugotrajan učinak i bez problema se može kombinovati sa ostalim tretmanima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar