Menu 

Ne želite da vas “pojedu” bube ovog leta, ali niste baš “načisto” ni koje preparate da koristite? Poslušajte naš savet.

Za vas su onda jednostavna, prirodna rešenja. Bube ćete na prirodan način najbolje odbiti sledećom mešavinom: esencijalna ulja u meri od po 20 kapi, pomešana sa jednom šoljom ulja od limunovih semenki, te pola šolje destilovane vode.

Esencijalno ulje mente ili esencijalno ulje limunove trave koristite u meri od 3 do 5 kapi, a tretirajte prostor oko prozora, vrata i u kuhinji – kako bi sprečili najezde mrava.

Ulje od cimeta i ulje od kukurme poprskajte ili natopite odeću i izložene delove kože, kako bi odbili agresivne crne mušice.

Ukoliko imate problema sa žoharima, pokušajte sa kombinacijom koja uključuje ulje od limete.

Komarci su napast protiv koje je pomoć uvek dobrodošla, a dobitna kombinacija bi uključila ulje od majčine dušice ili ulje od mačije metvice. Još jedna od dobitnih kombinacija protiv komaraca je: 15 kapi eteričnog ulja lavande, 3 do 4 kašike ekstrakta vanile, 4 do 5 kašika čistog limunovog soka. Sve pomešate, stavite u sprej bocu i napunite ostatak vodom. Sa ovim pršćete i rasterujete ove mrske letnje napasnike.

Limun-eukaliptus ulje koristite kao dodatak za zaštitu protiv krpelja.

Pročitajte i kako da napravite odličnu zamku za komarce. Oni koji su je isprobali, garantuju da deluje. Više potražite u tekstu Uradi sam: zamka za komarce.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar