Menu 

Žene bi posebnu pažnju trebalo da obrate na vežbe za jačanje kukova, zadnjice i tetiva ne bi li smanjile pritisak koji se vrši na kolena. Donosimo vam tri vežbe koje bi svakodnevno trebalo da radite ako želite ojačati kolena.

Za jača kolena su ove tri vežbe od najvećeg značaja i zato ih pokušajte raditi svakodnevno.

Most. Lezite na leđa sa savijenim kolenima i rukama opuštenim pored tela. Polako podižite karlicu prema plafonu tako da glava, ruke i ramena uvek budu na zemlji. Pokušajte da vam leđa budu ravna dok karlicu podižete od podloge. Ostanite u tom položaju 20 sekundi zatim se opustite i vratite u početni položaj pa ponovite još 10 puta.

http://www.dreamstime.com/stock-images-yoga-pose-female-sport-clothes-doing-exercise-image17644664

Podizanje nogu sa strane. Lezite na desnu stranu tela, a glavu podbočite rukom dok vam je nadlaktica na podlozi. Podižite levu nogu sa strane, što više možete i ne savijajte je. Spustite nogu u početni položaj pa ponovite 10 puta sa svake strane.

 

donkey

Magareći udarci. Na podlogu se spustite na kolena i ruke, a zatim prvo desnu nogu podižite prema nazad tako da stopalo bude paralelno sa plafonom, koleno je stalno savijeno. Kičma mora biti ravna, a leđa mirna. Vratite nogu u početni položaj pa ponovite 10 puta sa svakom nogom.

Foto: http://jennfit.ca

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar