Menu 

Ne postoji baš mnogo vežbi koje pokreću gotovo svaki mišić u telu, ali ona koja to čini veoma efikasno su sklekovi. Donosimo vam pet više nego dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da radite sklekove svaki dan.

Sklekovi su vežba koju ako želite pravilno da je radite jednostavno morate angažovati svaki mišić, ona nam pomaže da sagorimo određen broj kalorija i toniramo trbušne mišiće poprilično brzo. Da biste radili sklekove nije vam potrebno mnogo vremena, a ni posebne opreme.

Evo zašto bi trebalo da radite sklekove svaki dan.

Gradite snagu gornjeg dela tela. Ako redovno budete radili sklekove svaki dan, veoma brzo ćete primetiti kako vam je gornji deo tela snažniji i to bez dizanja utega. Ciljna grupa mišiča za vreme sklekova su prsa i ramena koji za kratko vreme postaju snažniji.

Jača jezgro tela. Iako sklekovi spaaju pod vežbe za gornji deo tela u principu svaki mišić u jezgru je angažovan tokom vežbanja. Sklekovi nam pomažu da toniramo stomačne mišiće bez trbušnjaka, što je zaista sjajno.

sklekovi2

Brzo podižu nivo energije. U trenucima kad ste bezvoljni i ništa vam se ne da, brzinske napravite nekoliko sklekova i sigurno će vam veoma brzo biti bolje, imaćete više neergije i bićete bolje raspoloženi. Tokom sklekova poboljšava se rotok krvi, celo telo se zagreva i mozak počinje efikasnije da radi.

Gradi koštanu masu. Koštana masa se s godinama prirodno gubi što kosti čini osetljivijima i lomljivijima. Da bi kosti ostale snažne veoma je važno da radite vežbe koje podrazumevaju dizanje utega. Te vežbe možete zameniti i sklekovima. Sklekovima ćete ujedno dodatno ojačati laktove i zglobove pa će mogućnost povreda tokom dizanja tegova biti mnogo manja.

Ubrzava metabolizam. Pošto sklekovi pokreću nekoliko grupa mišića za vreme vežbanja i srce vrednije radi, a sve to utiče na ubrzanje metabolizma što pomaže ukoliko želite izgubiti višak kilograma. Ako ovo nisu dovoljno dobri razlozi da još danas uvrstite sklekove u svoj redovan trening onda ne znamo šta jesu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar