Menu 

Ovo povrće je vrlo cenjeno letnje hidratacijsko osveženje. Naučite kako da napravite sirup od krastavaca, pa ga pripremajte sa gaziranom vodom i mentom.

Ideju smo pronašli na zanimljivom blogu Userealbutter i verujemo da će ovo osveženje ovog leta biti vaše omiljeno.

Trudite se da kada dođu vrući dani ovo povrće iskoristite što bolje možete – u kozmetici, u ishrani, sveže, u sokovniku, u smoothie napicima, … Vaša koža će vam biti zahvalna, a dehidracija zaobiđena.

sirup od krastavaca 1

Sirup od krastavaca

  • 1 šolja (od 250 ml) šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 šolja narendanog krastavca (čvrsto ulegnutog u šolju)

Pomešajte šećer i vodu u šerpi i mešajte nad višom temperaturom na šporetu dok se šećer ne istopi. Ostavite da krčka 1 celi minut, pa skinite sa šporeta. Ubacite narendane krastavce i sve dobro izmešajte. Poklopite i ostavite 30 minuta. Nakon toga procedite sirup kroz gustu cediljku i gazu. Dobićete 2 šolje sirupa.

sirup od krastavaca 2

A da biste napravili super gazirani napitak pripremite: svežu mentu (listiće), krišku limuna ili limete, 15 do 30 ml sirupa od krastavca i gaziranu vodu.

Prvo ubacite listiće mente u čašu i malo ih izgnječite. Ubacite malo leda, isecedite sok iz limuna u čašu, uspite sirup (možete dodati i malo džina), pa sve zalijte gaziranom vodom. Pomešajte i služite.

sirup od krastavaca 3

Sirup ima blagi ukus, nešto poput dinje, a na blogu savetuju da, ako ga mešate sa alkoholom da to bude džin.

Pročitajte i tekst Osvežavajuća pića sa krastavcima.

Recept
Ime Recepta
Osvežavajući sirup od krastavaca
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 19 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar