Menu 

Neka se ova uskršnja torta obavezno nađe na vašoj trpezi. Kokos zeko tortu je baš jednostavno napraviti – tajna je u pravilnom rezanju kora.

Ideju smo pronašli na blogu Sillybeeschickadees, a na vama je da odaberete recept za kore – vaš omiljeni i beli ili čokoladni fil i mnogo kokosa.

Potrebno je da ispečete dve okrugle standardne kore za torte i pripremite dovoljne količine fila (onoliko koliko inače pripremate za filovanje). Recepte za kore možete pronaći u tekstu Tri recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte, a za filove u tekstu Kreme za kolače od čokolade i cimeta.

Sastojci:

  • Dve pečene okrugle kore za torte
  • Beli ili smeđi (čokoladni) fil
  • Kokos
  • Ružičasta boja za hranu
  • Zelena boja za hranu (nije obavezno)
  • Šarene bombonice ili čokoladne kuglice (ili žele bombone)
  • Čokoladne mrvice (nije obavezno)

Ovaj način pripreme zeko torte je izmišljen još 1970. i od tada je stekao veliku popularnost upravo zbog jednostavnosti. Jedna kora vam služi kao glava, a od druge pravite uši i mašnicu za zeca.

zeko torta 8

Kore izrežite kako je prikazano na fotografiji. Okrugloj kori pridružite uši, a mašnicu takođe možete namestiti ili pojesti ili napraviti ove žireve na štapićima – Kolači na štapiću u obliku žira.

zeko torta 6

Sa strane ostavite oko 1 1/2 šolju kokosa da ga obojite u ružičastu (za uši) i zelenu (za travu oko zeca) boju. Ovu količinu podelite na dva jednaka dela i stavite ih u plastične posude ili plastične vrećice. U jednu uspite 1 ili dve kapi zelene boje za hranu, a u drugu ružičaste. Dobro promućkajte da kokos primi boju.

zeko torta 7

Čim tortu filujete odmah je pospite velikim količinama kokosa (ne čekajte dugo jer će se fil stegnuti i kokos se neće zalepiti). Rasporedite ružičasti kokos da napravite uši i nos, a zeleni na tacnu oko torte kao travu. Bombonice ili žele mogu poslužiti za oči.

Ako pravite čokoladnog zeku onda koristite čokoladne mrvice ili bojite kokos topljenom čokoladom.

zeko torta 9

I šta kažete? Zar nije baš jednostavno?

Recept
Ime Recepta
Najjednostavnija uskršnja torta – kokos zeko
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 36 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!