Menu 

Sezona roštiljanja nam polako, ali sigurno stiže iako se prema poslednjim danima ne bi baš reklo. Pre nego izvučete vaše roštilje, naučite kako pravilno zamrznuti i odmrznuti meso.

Jedan od najjednostavnijih, najlakših i najpopularnijih načina pripreme mesa je svakako roštiljanje, a dok čekamo lepe dane za roštiljske zabave evo kako da sačuvate dobar komad mesa u zamrzivaču bez bojazni od kvarenja. Ovo se posebno odnosi na sve one koji obožavaju rasprodaje pa na taj način kupuju i meso.

Evo nekoliko saveta kako na ispravan način čuvate meso.

Zamrzavanje sirovog mesa. Meso obavesno izvadite iz pakovanja u kome ste ga kupili, papira ili kese, a zatim ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, istisnite vazduh i dobro zavežite. Zaleđeno meso potrošite u naviše četiri meseca.

Odmrzavanje sirovog mesa. Postoje četiri ispravna načina na koji možete odmrznuti sirovo meso bez bojazni od razvoja bakterija.

1. Stavite meso na tanjir i spremite ga u najdonju policu frižidera na taj način ćete izbeći dodir sa ostalim namirnicama, a najveći nedostatak je što će vam za veće komade mesa biti potrebno i do 24 sata za odmrzavanje.

2. Odmrzavanje u vodi. Meso ćete brže odmrznuti ako ga potopite u hladnu vodu. Morate voditi računa o tome da vodu često menjate i da stalno bude hladna. Ovom metodom, meso ćete odmrznuti u nekoliko sati, u zavisnosti koliki je komad. Ovako odmrznuto meso morate upotrebiti odmah.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-frozen-meat-image13648137

3. Odmrzavanje u mikrotalasnoj. Koristite program za odmrzavanje na mikrotalasnoj, a meso upotrebite odmah.

4. Kuvanje odmrznutog mesa. Ponekad meso na roštilju možete pripremati direktno iz zamrzivača. Jednostavno ga stavite na roštilj, čekajte da se u potpunosti odmrzne, a zatim pecite isto onoliko vremena koliko biste ga pekli i da je sveže.

Sviđa nam se
Autor
Kako pravilno zamrznuti i odmrznuti meso
Datum
Ime
Zamrzavanje i odmrzavanje mesa
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar