Menu 

Postoji mnoštvo dobrih načina da ukovrdžate kosu, ali mnogim devojkama sa ravnom kosom mnogo je veći probelm kako da što duže sačuvaju lokne.

Savršene lokne nikada neće izaći iz mode. To je jedna od onih večnih frizura. Tu, naravno, ne mislimo na načičkanu kosu, već na lepo definisane valove ili krupne lokne.

Ako ste do sada imali problema sa kovrdžanjem ili vam nije uspevalo da vam lokne traju što duže, a izgledaju prirodno, vreme je da isprobate naše savete.

Ako vam trebaju saveti za kovrdžanje bez vikelra i pegli pronaćićete ih u tekstu – Jednostavni trikovi da brzo ukovrdžate kosu.

pegla za kovrdzanjeKovrdžanje

Kosu možete ukovrdžati viklerima (željeznim ili penastim), krpicama, peglama, tarkicama, … Najveći problem imaju one devojke sa svilenkastom, takozvanom “klizavom” kosom, koja najkraće drži lokne. Potrebno je, ako baš volite lokne i često ih pravite, da isprobate više tehnika i otkijete onu koja vam najbolje paše.

Obavezno se poslužite starim frizerskim trikom – da zakačite lokne ukosnicama. Kada ukovrdžate kosu uzmite pramen po pramen lagano ga uvijte prateći liniju kovrdže, pa zakačite za kosu ukosnicom. Na taj način ćete ih bolje definisati i sačuvati – posebno dok se kosa u potpunosti ne osuši.

Ako pripremate frizuru za neki poseban događaj isprobajte je par puta pre “velikog finala”. Otkirćete neke greške, koje možete izbeći i svaki put dobiti savršenu frizuru. Kada otkrijete šta vam najbolje odgovara ostalo je stvar prakse. A da ne pričamo koliko ćete uštedeti na frizeru.

Još jedan dobar savet je da kosu ne kovrdžate odmah posle pranja, već tek sledeći dan. Ako planirate da ukovrdžate kosu ne perite je dan dva pre pravljenja lokni. Toliko je potrebno da kosa obnovi svoja prirodna ulja, koja pomažu da lakše oblikujete kosu. Poželjno je i da ne upotrebljavate balzame, jer  otežavaju kosu i teže ju je oblikovati.

“Princip” hladnog vazduha

devojka vikleri cetkaJedan od najjednostavnijih načina da učvrstite i produžite trajanje lokni je hladan vazduh iz fena za sušenje. Nakon što ukovrdžate kosu, recimo peglom, sušite je kratko mlazom hladnog vazduha iz fena. Čak i ako imate klizavu i u potpunosti ravnu kosu lokne će biti sačuvane celi dan.

Ne otežavajte kosu

Ako imate ravnu kosu previše sredstava za učvršćivanje ne samo da će učiniti vašu frizuru neprirodnom nego može da izazove i suprotan učinak. Sva ta sredstva dodaju težinu na lokne i vremenom ih brže ispravljaju. Uz to, kosa je iz sata u sat masnija i frizura, pa budimo iskreni, ružnija. Najbolji savet je da dodate tek malo gela ili spreja za volumen na tek osušene vrhove kose. Primetićete razliku u dužini trajanja lokni.

Obrnuto sušenje

vikleri na glaviOvo ste već sigurno probali, ali za ovu tehniku treba strpljenja. Naime kosu koju ste ukovrdžali, a koja je još malo vlažna najbolje je sušiti tako što se sagnete i kosu pustite da pada naopačke. Sušite je odozdo prema gore, ali lagano, ne dirajući rukama i to na najslabijem da se lokne ne bi rasule.

Sredstva za učvršćivanje

Nisu sva sredstva za učvršćivanje frizura (pa ni ona najskuplja) uvek najbolji izbor i za vas. Neka od njih će samo ubrzati ispravljanje lokni, bez obzira na sav vaš trud. Pored svih ovih tehnika važno je da pronađete i sredstavo koje najbolje odgovara vama i vašoj kosi.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Del Castilo Izabela

    Dok se kosa ne zamasti dan ipow

Napišite komentar

Zdravlje

Crveno vino je veoma cijenjeno, ali je kupinovo nekolikoliko stepenika iznad. Njegova blagotvorna dejstva su dobro poznata i umjereno konzumiranje može vam pomoći da se borite protiv nekih bolesti. Saznajte kojih. Piši!