Menu 

Čekanje kose da naraste nakon što smo nepromišljeno odsekli više nego što smo planirali može biti prilično frustrirajuće, posebno ako vam je kosa važna kao što je većini žena. Imamo nekoliko saveta kojima ćete ubrzati rast kose.

Postoji nekoliko metoda pomoću kojih ćete podstaći kosu da raste malo brže, potpuno su prirodne i na koji način vam ne mogu naškoditi.

 

Masaža temena. Ovo je jedan od proverenih načina za ubrzanje rasta kose jer se masažom podstiče cirkulacija kože glave pa samim tim kosa brže raste. Skalp možete masirati dok vam je kosa suva ili za vreme tuširanja. Jednostavno zavucite prste sve do korena kose i kružnim pokretima masirajte skalp. Veoma je važno da vam pritisak bude intenzivan.

Koristite piling za kožu glave. Da bi kosa brže rasla ponekad je neophodno napraviti piling glave da bi se očistile pore. Kupite piling koji ne sadrži tetne hamikalije i uz šamponiranje obavezno napravite i blagi piling.

Ne preterujte sa frizurama. Ovde mislimo da smanjite upotrebu pegle za kosu, uvijača pa i samog fena. Svi ti preparati isušuju i oštećuju kosu, a samo zdrava kosa raste pravom brzinom.

Uzimajte suplemente. Jedan od suplemenata koje stručnjaci najčešće preporučuju za brži rast kose i noktiju je svakako biotin. Pitajte u apoteci ili se posavetujte sa lekarom da li ga možete uzimati i u kojim količinama.

Spustite rep. Ako rep često vežete rep to može doneti više štete nego što mislite. Čak i ako često stavljate naočare na galvu može oštetiti kosu i usporiti rast, a kamoli stalno vezivanje čvrstim gumicama. Konstantno vezanje kose oštećuje folikule dlake što utiče na rast.

7660527536_a8ba9661e3_z

Jedite omega 3 masne kiseline. Omega 3 masne kiseline i vitamin D su u svakom slučaju dobre za vaš organizam, ali istraživanja kažu da rade čuda za vašu kosu. Vitamin D ćete dobiti tako što ćete najmanje 15 minuta dnevno provoditi napolju, a omega 3 masne kiseline možete unositi putem određenih namirnica: masnije ribe, spanaća, grčkog jogurta, peradi, jaja i slatkog krompira.

Svi ovi saveti obezbediće vam brži rast kose, ali i zdraviju i lepšu kosu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!