Menu 

Oduzima li vam vaša kosa više vremena nego što bi trebalo? Ako je odgovor da, na pravom ste mestu. LifePress magazin vam donosi savete, koji će vam skratiti vreme posvećeno kosi, a da ona idalje izgleda lepo i negovano.

Neke žene su robovi mode, farbaju kosu čim je izrast milimetarski, a feniranja i pranja su dnevna rutina.To ponekad može biti dvosekli mač.

Za početak nikako nemojte sušiti kosu čim je operete, obavezno je ostavite da se malo osuši na vazduhu, pa tek onad uzmite fen. Začkoljica je u tome što se jako mokra kosa puno teže suši i stilizuje, jer sadrži manje elastina i sigurno će vam odneti puno više vremena. Ako ste baš u stisci s vremenom, kosu dobro isušite peškirom i spustite glavu prema dole i lagano fenom isušite deo kose, pre nego je počnete fenirati i oblikovati. Kosa ća na taj način manje pucati.

Jedan od faktora koji vašu kosu mogu učiniti suvom i nezdravom jeste prečesto farbanje. Probajte rastegnuti vreme između farbanja što duže možete (osim ako niste plavuša sa crnim izrastom, tu nema pomoći). Perite kosu manje da biste produžili trajanje boje i koristite šampone, koji u sebi sadrže formulu za očuvanje boje. Na taj način ćete pospešiti kvalitet kose.

Ako vam je kosa previše masna, beživotna ili imate problema sa peruti sigurno spadate u onu grupu ljudi koji troše velike količine novca na proizvode za kosu. Imajte na umu ukoliko duže vreme koristite nešto, a ništa se ne menja to znači ili da ste preterali sa proizvodima ili ste kupili krivi. Za kosu su vam potrebna svega četiri proizvoda šampon, regenerator, nešto za stilizovanje i učvršćivanje kose i to je to. Ako ste preterali sa upotrebom raznih proizvoda i kosa izgleda tužno dodajte u vaš šampom kašiku jabukovog sirćeta ovde pročitajte članak Jabukovo sirće za negu i posvetljenje kose i naučite kako sirće pomaže našoj kosi.

Kriva frizura za vaš način života može biti veliki problem. Ukoliko ste u večnoj žurbi i nemate vremena poslednje što vam treba jeste frizura sa kojom bez feniranja ne možete napolje. Kad sledeći put budete išli na šišanje posavetujte se sa vašim frizerom, koja to frizura je najlakša za održavanje i koja vam neće oduzeti previše vremena ujutro, a opet izgledati pristojno. Šiške, nisu pravi izbor za one u stalnom pokretu, jer borba sa njima nije ni malo jednostavna, spavanje na krivnoj strani ili obični vetar mogu nam prouzrokovati probleme i zato ako ne želite većinu vremena nositi šnalicu na šiškama, zaobiđite ih.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bob je sigurno jedna od najstarijih poznatih namirnica, koristili su je drevni Grci i Rimljani, a dan danas je sastavni deo mediteranske ishrane. Bob spada u porodicu graška ima karakterističan ukus i mnoga lekovita svojstva.