Menu 

Detoksifikaciju organizma možete podstaći i uz pomoć detoks kupke i suvog četkanja. Uz ove tretmane i prave napitke i čajeve osećaćete se duplo lakše.

Vremenom se u našem telu nakupljaju toksini, koje unosimo putem hrane, zagađenja u vazduhu, ali i kozmetičkih preparata. Preporučljivo je da, s vremena na vreme, očistite organizam uz pomoć prave hrane (kraćom dijetom), napitaka  i čajeva. (Recepte ćete pronaći u tekstovima – , Uklonite teške metale iz organizma pestom od korijandera, ). Međutim, da biste ubrzali proces i olakšali organizmu da izbaci toksine poželjno je i da mu pomognete detoks kupkama i suvim četkanjem. Koža će vam biti lepša, bićete revitalizovani i puni energije.

Suvo četkanje

O ovoj vrsti nege kože smo već pisali (više o suvom četkanju i kako se primenjuje pročitajte u tekstu ), ali ono nije samo dobro za kožu, već podstiče cirkulaciju i olakšava izbacivanje toksina. Uz pomoć suvog četkanja stimulišete limfni sistem da odvodi toksine prema debelom crevu i da ih lakše izbacite iz organizma. A kako otčepljuje pore, poboljšava cirkulaciju i mišiće jasno je da je ova terapija vrlo važna za vaš detoks.

Na suvo četkanje se isprva morate navići. Budite blagi prvih par sedmica, jer će vam se četka činiti pregrubom. Ali, nakon 3 sedmice četkanje će biti lakše, a vaša koža svilenkasto mekana i celulit manje vidljiv.

Detoks kupke

By: Bruce

Za najjednostavniju detoks kupku pripremite 2 šolje grube ili krupne morske soli, 1 šolju nejodirane soli i pola šolje jabukovog sirćeta ili sode bikarbone (ali ne koristite i sirće i sodu).

Takođe, možete pomešati po pola šolje morske i gorke soli, 2 kašičice mlevenog đumbira i 2 kašike svežeg limunovog soka.

Možete u ove mešavine dodati i kamilicu i eterična ulja po želji (preporučljivo je eukaliptusovo) ili napraviti kupku od zelenog čaja – u tekstu pročitajte kako.

Ove mešavine uspite u kadu tople vode i natapajte se 20 do 30 minuta.

Gorka so sadrži magnezijum sulfat, koji telo upija kroz kožu. On deluje opuštajuće na mišiće i može vam pomoći kod problema sa zatvorom. Topla kupka podstiče i lagano izbacivanje tečnosti putem znoja, pa tako izbacujete i toksine. Najbolje bi bilo da koristite filtriranu vodu (ili da instalirate filtere na česme).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar