Menu 

Tipovi kože se uglavnom dele na suvu, masnu ili kombinovanu i svi više manje znamo kom tipu pripadamo. Ali, jeste li se ikad zapitali da li vam je koža suva ili dehidrirana i koja je razlika?

U većini slučajeva ne razmišljamo o tome, ali važno je znati da postoji velika razlika između suve i dehidrirane kože. Suvoj koži manjaka prirodnih ulja, dok dehidriranoj koži manjka vlage.

I prirodna ulja kao i vlažnost su veoma važni za održavanje zdravog balansa u našoj koži, a manjak bilo kojeg od to dvoje utiče na to da nam koža izgleda bledo i ubrzano stari.

hidratizacija kože

Uobičajeni uzročnici suve kože su genetika, hormonalni poremećaji kao i preterana upotreba dekorativne kozmetike, dok dehidriranu kožu izaziva loša prehrana, neadekvatan unos tečnosti, klima u kojoj živite ukoliko je suva ili upotreba proizvoda za negu kože prepunih nezdravih hemikalija. Jedan od glavnih uzročnika dehidrirane kože može biti i stresan način života.

Dobra vest u oba slučaja jeste što i suvoj i dehidriranoj koži možete stati u kraj uz pomoć jednostavne kućne nege kože.

Donosimo vam pet saveta koje ako budete redovno praktikovali vaša koža će od blede i umorne postati sveža i blistava.

  • Ne koristite vruću vodu tokom tuširanja ili kupanja jer vruća voda kožu čini još suvljom i sa još manje vlažnosti. Neka vam voda za vreme kupanja uvek bude ugodno mlaka.
  • Počnite piti više vode, jer voda potpomaže regeneraciju ćelija kože.
  • Češće radite pilinge kože, pomozite koži da odbaci odumrle ćelije i zameni ih novima.
  • Ako vam je vazduh u domu suv, kupite ovlaživač vazduha i redovno ga koristite posebno za vreme grejne sezone.
  • Koristite više sredstava za hidratizaciju kože, krema i ulja.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar