Menu 

Pored raznih preparata, kremica, tretmana, zdrave ishrane i redovnog vežbanja, u borbi protiv celulita mogu vam pomoći i neki od jutarnjih rituala koji vam neće oduzeti previše vremena, a zaista će dati rezultate.

Ako ste već pomalo umorni od bespoštedne borbe sa celulitom možda bi trebalo da pokušate sa sitnicama koje bi trebalo da vam pređu u naviku i postanu deo vaše svakodnevice. Rituali koje ćemo vam predložiti će vam zasigurno pomoći.

Započnite dan limunom i vodom. Ovaj jednostavan i moramo prizanti ukusan ritual sa sobom donosi mnoštvo dobrobiti. Ne samo da ćete smanjiti celulit već ćete uveliko ubrzati metabolizam i hidrirati organizam nakon prospavane noći. Limun pospešuje cirkulaciju krvi prema koži i pospešuje odbacivanje toksina, dve veoma bitne stavke kad je u pitanju borba protiv celulita. Jednostavno iscedite jedan limun u šolju tople vode i popijte kao čaj.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-lemon-slice-blue-water-image17927256

Vežbajte. U početku će vam možda biti teško da vežbate odmah po buđenju, ali kad se naviknete više nećete moći zamisliti dan bez vežbanja. Za vas smo pronašli video sa vežbama namenjenim baš za probleme sa celulitom.

Ove vežbe će vam pomoći da se rešite celulita i zategnete kritične delove tela.

Isprobajte suvo četkanje. Suvo četkanje pre jutarnjeg tuširanja bi trebalo da postane vaš ritual koji će vam pomoći u borbi protiv celulita, a ne bi trebalo da vam oduzme mnogo vremena. Suvo četkanje poboljšava cirkulaciju i potpomaže otpuštanje toksina iz organizma.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-coconut-oil-dry-flakes-brown-wooden-background-healthy-cooking-image40368509

Započnite dan doručkom protiv celulita. Baš kao što postoji hrana koja podstiče stvaranje celulita, postoji i ona koja se protiv istog veoma uspešno bori. Neka se u vašem doručku obavezno nađe kokosovo ulje koje potpomaže sagorevanje masti i sprečava njihovo skladištenje na kritičnim delovima tela.

Uzimajte vitamine. Najbolji i najzdraviji način da unesete vitamine i minerale u organizam je svakako zdrava ishrana, ali ako vam tempo života to ne dozvoljava nemojte bežati ni od suplemenata. Započnite dan zdravim smoothijem bogatim antioksidantima ili multivitaminskim dodatkom.

Nigde bez vode. Dehidracija organizma pospešuje stvaranje celulita i zato ne dozvolite da vam se to desi. Pijte preporučene dnevne doze vode i ne izlazite iz kuće bez flaše pune vodom, posebno tokom toplih dana. Neka nova istraživanja kažu, da bi ostali dovoljno hidrirani tokom dana, treba da popijemo jednu čašu vode svaki put kad mokrimo. Probajte!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar