Menu 

Ko bi rekao da tako mali komadić upaljene kože može toliko da boli? Zanoktice mogu biti veoma dosadan, ali i veoma uporan problem, ali mi i za to imamo lek.

Zanoktice nastaju, jer nokat raste mnogo brže od kožice oko nokta što izaziva njeno pucanje i stvaranje ranica. U tom slučaju koža može da otekne i jako se zacrveni. Ako se na vreme ne tretiraju, zanoktice mogu izazvati i veće probleme kao što su upala nokta, što može biti veoma bolno ili infekcija koja može dovesti do gnojnih upala.

Zanoktice – lečenje na prirodan način!

zanoktice

Zanoktice nastaju uglavnom kod ljudi koji imaju suvu kožu i ako organizmu nedostaje nekih vitamina i minerala, a mogu biti i posledica upotrebe hemijskih sredstava.

Da biste na prirodan način lečili zanoktice u hladnu vodu preko noći namočite 50 g crnog sleza, pa ga sutradan pre spavanja procedite, zagrejte i koristite kao kupku za ruke i stopala. Koren nokta možete mazati i kremom od nevena. O nevenu smo pisali OVDE.

Oštećene i nokte koji se listaju mažite sokom od crvenog luka ili ljutića, što češće u toku dana tako ćete nokte održati zdravima i sprečiti pojavu zanoktica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar