Menu 

Jedan od glavnih ciljeva novopečenih roditelja jeste da „izbace“ bebu iz bračnog kreveta i nauče je da spava u svom krevecu. To je neophodno iz više razloga, na prvom mestu zbog bebe, ali i zbog vašeg odnosa sa partnerom i zato se ne ustručavajte već isprobajte ovaj metod koji će vam u tome pomoći.

Dobar san je neophodan ako želite biti zdravi imati snažan imunitet, sve majke koje imaju bebe i čiji mališani sa njima dele krevet sigurno znaju da je dobar san u tom slučaju gtotovo nemoguć jer ne postoji majka koja može toliko bezbrižno i čvrsto spavati dok je beba sa njom u krevetu. Sve to naravno utiče kako na kvalitet sna, tako i na umor, funkcionisanje tokom dana i obavljanje najbanalnijih obaveza.

3370114968_51a0a1d507_z

Većina majki spava sa svojim bebama ne bi li ukrale bar nekoliko sati sne, jer smatraju da im je tako lakše, a one sebi u stvari čine medveđu uslugu. Ako mislite da je vreme da naučite bebu da spava u krevecu isprobajte ovaj jednostavni trening koji bi trebalo da pomogne.

Jedna od metoda je da vi za početak prenesete madrac u bebinu sobu i spavate na pod dok se beba ne navikne spavati sama, lai ako vam je to prekomplikovane probajte drugačiji pristup.

Za početak napravite tačan raspored spavanja, baš kao i hranjenja. Kao beba do sad nije baš koristila krevetac polako je upoznajte sa njim. Za početak stavite bebu u krevetac da se igra, ako ne plače nema potrebe da joj prilazite neka se igra sama. Ako počne plakati priđite bebi da je zagrlite i utešite. Umirite bebu dok je još uvek u krevecu.

Ovaj metod u stvari podstiče da grlite bebu sve dok se ne umiri, ali nipošto ne bi trebalo da legnete zajedno sa bebom. Kada ste bebu umirili, nemojte ostajati s njom da je zabavite ili bilo šta drugo već se jednostavno udaljite, nakon toga će se verovatno vratiti igri. U većini slučajeva nakon nekoliko grljenja i igranja između beba se umori i sama legne što i jeste krajnji cilj. Ako stalno podižete bebu iz kreveca kad zaplače vi joj šaljete poruku da to nije sigurno mesto i da je treba spasiti. Zato je potrebno da je zagrlite i umirite, ali da je ona i dalje u krevecu.

Praktikujte ovaj metod sveki dan i nakon nekog vremena primetićete kako beba traži utehu nakon sve dužih intervala i polako će prihvatati svoj krevetac. Ne zaboravite da pre nego spustite bebu u krevetac date joj jedan veliki zagrljaj pun utehe i podrške.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar