Menu 

Evo još jedne ukusne, jednostavne, a na izgled više nego kreativne poslastice kojom ćete ukrasiti vašu prazničnu trpezu. Kako izgleda Sneško Belić od rižinih kolačića otkrivamo vam upravo sad.

Ako vaše dete ove godine želi pozvati nekoliko najbližih drugara na doček Nove godine obradujte ih ovim sjajnim slatkišima koji će klince jednostavno oduševiti. Možda na oko deluju komplikovano za napraviti, ali verujte nam na reč proces je više nego jednostavan.

Recept i uputstva pronašli smo na WhatsMeganMaking blogu.

krispi3

Potrebni sastojci:

  • Rižini kolačići
  • Bela čokolada
  • Prehrambene boje
  • Tamna čokolada
  • Slatkiši za ukrašavanje

Rižine kolačiće uz pomoć malog kalupa izrežite na male krugove, ako je potrebno stavite ih na nekoliko sekundi u mikrotalasnu da se lakše režu. Belu i tamnu čokoladu istopite u mikrotalasnoj ili na pari. U mali deo bele čokolade dodajte narandžastu prehrambenu boju za nosiće Snješka.

Kad ste sve pripremili krenite u akciju.

Krugove rižinih keksića umačite u otopljenu belu čokoladu i spuštajte na tacnu obloženu masnim papirom pa ostavite da se stvrdne.

krispi2

Od tamne čokolade uz pomoć čačkalice Snešku Beliću napravite oči i usta, a od bele čokolade u koju ste stavili narandžastu boju napravite noseve-šargarepice.

Od šarenih bombončića možete napravite rumene obraze ili grejače za uši.

Mi verujemo da će vaši klinci biti naprosto oduševljeni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar