Menu 

Donosimo vam jednostavan recept i video upustva kako se pravi torta za trudnicu. Idealna je za one posebne momente kada želite da obradujete prijateljicu koja očekuje dete.

Kada je pogledate čini se kao da je komplikovana za napraviti, ali tajna ukrašavanja je u fondan smesi ili marcipanu. Smesu možete u raznim bojama nabaviti u marketima, ali i sami napraviti – pročitajte detaljnije u tekstovima Malo drugačiji fondan i Napravite marcipan kao pravi poslastičar.

Priprema:

Za ovu tortu vam je u osnovi potrebno: smesa za kore za tortu, fil po želji i fondan. Recepte za kore ćete pronaći u tekstu Tri recepta za najjednostavnije kore za tortu, a fil izaberite među ponuđenima u tekstu Kreme za kolače od čokolade i cimeta (ili napravite neki drugi fil – vaš omiljeni za torte).

Smesu za kore treba da podelite u tri posudice. Bitno je da imate jednu veliku oblu (za stomačić) i dve manje, jednake – za grudi. Kada ih ispečete ostavite ih sa strane dok ne umesite fil.

trudnicka torta 4

Dobijene oble kore obrežite da dobijete lepi glatki oblik. Takođe poravnajte dno oblih kora tako da kada ih postavite na pladanj (ili veliki karton obložen papirom za pečenje – na kom će stajati torta) da stoje ravno.

Svaku koru (grudi i stomačić) prepolovite – podelite na dva dela i između stavite sloj fila. (Ako je stomačić/kora poprilično velika možete je podeliti i na tri dela i svaki filovati).

trudnicka torta 2

Obrežite kore (najbolje najveću koru) i te delove umestite na mestima gde se spajaju grudi i stomačić – da dobijete lep prelaz (pogledajte u videu).

Premažite celu tortu filom da biste sve spojili. Sada tortu možete ukrasiti špricom i drugim filovima u boji i ukrasima za kolače i torte ili obložiti fonadan smesom.

Umestite fondan po želji i ukrasite kreirajući odeću za trudnicu. (Detaljnije pogledajte u videu). Delove ukrasnog fondana (poput trakica i cvetića) lepite premazujući slojeve sa malo vode.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Kristina Jokic

    Meni se bas ne svidja ideja kad budu sekli po tom stomaku i jeli ,…. Ali sipaticno izgleda,…

  2. Tvoje ime

    tzv hljebara bez puno fila

Napišite komentar