Menu 

Svi znamo da bes, ako ga ne kontrolišemo, može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Ne želite narušiti vašu sreću samo zbog toga što se niste znali kontrolisati, smiriti. Sve je bolje sa par saveta.

Lakše je reći nego učiniti: eksploziju besa kao da ne možemo obuzdati. Ali, mnogi su se uverili da trikovi poput ovih zaista pomažu. Pa, bar da ublažite tu prvu “bombu”, koja može povrediti osobe oko vas. A, to, sigurno ne želite.

By: bark

Ako u trenutku besa ne vidite rešenje, prihvatite situaciju koliko toliko mirno. Budite fleksibilni i pokušajte naći nešto pozitivno u svemu. Recimo, ako ste zapeli u saobraćaju. Tu ne možete ništa učiniti. Onda, jednostavno, pustite svoju omiljenu muziku i smirite se.

Dišite duboko i brojite do 10. Stari savet. Još uvek pali.

Otiđite na pauzu. “Bistrije” ćete misliti kada se smirite. Izađite iz sobe, prošetajte. Popijte čašu vode i onda se vratite da rešite problem.

Slušajte i oprostite. Ako vas neko iznervira pokušajte da ne reagujete na prvu. Poslušajte osobu do kraja. Možda se to pokaže kao korisno. I oprostite ako je neko pogrešio. I vi bi ste to hteli da ste vi u pitanju.

Nemojte biti prefekcionista u svakoj situaciji. Dobro je što želite da ispunite sve što ste planirali, ali ako nešto ne ide, onda ne ide. Neke situacije ne možemo kontrolisati. Ostavite nešto za sutra, prekrojite plan.

Nađite neku svoju vrstu meditacije, ono što vas smiruje i radite to svaki dan. Uz to, potrebano vam je dovoljno mirnog sna.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar