Menu 

Pogrešili ste i krivo vam je? Nikako ne možete to da prevaziđete i krenete dalje? Pomozite sami sebi sa ovih par koraka.

Često pogrešimo prema prijateljima, partneru ili roditeljima. Zbog te greške izjeda nas krivica. Nekada nam te osobe pomognu da je prevaziđemo, ali nekada je to jednostavno teško. Čini nam se da smo mnogo pogrešili i da ne možemo dalje. Kao da smo zapali u gusto blato.

Ako ste prema nekome pogrešili prvo i osnovno je da se izvinite, da pokušate popraviti situaciju, da nađete rešenje. Čak i ako neko ne prihvati izvinjenje, napravili ste bitan korak. Verujte, ta osoba vam je već u duši oprostila. A ovo će vama značiti mnogo.

Osećaj krivice je obično rezultat emocionalne iscrpljenosti i uglavnom je preteran. Obično, uopšte niste krivi toliko koliko mislite da jeste. Uvek morate dati sebi još jednu šansu. Vi biste je dali drugima, zar ne? Nikada nije kasno da budete bolja osoba.

Šta bi bilo kada bi smo svi nosili osećaj krivice? To sigurno ne bi dobro izgledalo. Već sama pomisao da želite stvari da popravite, da više ne ponavljate greške, vodi vas na bolji put. Razgovarajte sa prijateljima, analizirajte vaše probleme. Trudite se da se uposlite nekim novim kreativnim projektima ili nađite novi hobi. A nekim ljudima je lakše ako stvari stave na papir.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar