Menu 

Hvataju vas “napadi” odustajanja? Osjećate se kao da nema izlaza, da stalno udarate u zid? Pitate se: čemu sve ovo? Zapadate u stanje beznadežnosti, ali niste sami i postoji rješenje.

Svako od nas se ponekad nađe kraj tog zida, a nemamo snage niti oruđa da probijemo zid i nastavimo dalje. I onda nam se čini da sjedimo kod tog zida, očajavamo, izolujemo se od prijatelja i zapustimo se u potpunosti.

Da biste se riješili ovakvog stanja i ojačali, pronašli svoj smisao i odgovore, morate biti jaki. Saberite misli koje vam jure glavom.

Potražite pomoć prijatelja, rođaka, nekoga sa kim ste bliski. Povežite se sa onim ljudima koji su vas nasmijavali, koji su voljeli da vas slušaju. Trebaju vam ljudi koji će vas posavjetovati, a ne osuđivati.

Morate “prelomiti” i čvrsto odlučiti da nećete dopustiti da vas ovo stanje obuzme. I ne smijete odustati. Nikako.

Ako se nešto loše desi, pokušajte da od tog napravite nešto dobro, da pronađete nešto pozitivno u toj situaciji. Otvorite nova vrata, potražite nove puteve. Zacrtajte cilj i razmišljajte o načinima kako da ga ostvarite.

Pomirite se sami sa sobom. Ne dozvolite da vas sve te negativne stvari obuzmu. Borite se protiv onog što vas je u prošlosti činilo tužnim i ne dozvolite da se vrati. To je sve prošlo i neka ostane u prošlosti.

Uradite nešto nevjerovatno, neočekivano, izvanredno. Otiđite na put na koji ste mislili da nikada nećete otići. Započnite projekat o kom ste maštali. Budite avanturista. Na ovaj način ćete odagnati misli od loših stvari i ispuniti um nečim mnogo ljepšim. (Pomažite drugima, da bi pomogli sebi. Pogledajte kako)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar