Menu 

Do sada samo čuli za razne vrste dijeta, od dijeta po krvnim grupama, dijete po mesečevim menama ili dijeta koje se određuju na osnovu testa za netoleranciju na određene namirnice. Ali, jeste li čuli za DNK dijetu?

Revolucionarni test, kako ga nazivaju mnogi stručnjaci iz oblasti nutricionizma, može otkriti koja to dijeta najviše odgovara vašim genima, a koristi se čak i na profesionalnim sportistima koji se pripremaju za Olimpijske igre. Danas vam otkrivamo nešto više o ovoj nesvakidašnjoj dijeti.

15232943273_9e12066d28_z

Treba da znate da sve dijete ne odgovaraju jednako svim ljudima, a ukoliko ste spremni da se odreknete šećera, ugljenih hidrata i pijete samo sokove zelene boje onda bi trebalo da razmotrite i ovu DNK dijetu. Ni jedna dijeta ne može biti jednako delotvorna za sve ljude jer naša tela na poptuno drugačije načine procesuiraju masti i ugljene hidrate. Upravo iz tog razloga pojedinci mogu uživati u testeninama svaki dan bez da se udebljaju jedan gram. Mi ih obično nazivamo srećnicima.

DNK dijeta vam nudi poseban plan ishrane osmišljen upravo prema vašim genima, a pomoći će vam da izgubite kilograme i popraviti vam raspoloženje. Eksperti koji stoje iza ovog revolucionarnog plana tvrde da ćete pomoću ove dijete izgubiti za trećinu više kilograma nego na bilo kom drugom dijetalnom programu.

Prvi korak koji treba da uradite pre nego krenete na dijetu jeste da date uzorak pljuvačke da bi se moglo izvršiti DNK testiranje, a na osnovu rezultata dobićete tačna uputstva kako da se hranite i koji je najbolji način da smršate.

Istraživanje koje je sprovedeno nad 191 gojaznom osobom otkrilo je da se na ovakvim dijetama koje se razlikuju od osobe do osobe gubi i do 33 odsto više kilograma nego na dijetema koje zahtevaju brojanje kalorija i izbacivanje namirnica za koje svi znamo kako nisu dobre. Pored toga, DNK dijeta će vam pomoći da vam BMI ide prema dole u proseku za 1.8, dok na ostalim dijetama pada za 1.3. Na DNK dijeti ćete dobiti i više mišićne mase.

Pored prave ishrane, nakon testiranja otkrićete i koje su to fizičke vežbe najbolje za vaš oblik tela pa čak i koje su to povrede sa kojima biste se mogli suočiti tokom vežbanja.

Raspitajte se u vašem gradu da li postoji mesto gde biste mogli izvršiti DNK testiranje i neka vas ne iznenade rezultati koji ćete dobiti. Vaš DNK vam može reći da se nipošto ne smete odreći ugljenih hidrata, da su vam potrebne masti da bi metabolizam bolje radio, koje su to namirnice koje bi trebalo da jedete u većim količinama, a koje bi trebalo da izbacite. I na posletku saznaćete kojih vitamina i minerala vam manjka u organizmu.

Naravno pored konačnih rezultata dobićete i objašnjenje zašto je to tako.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar