Menu 

Ako želite iz svojih treninga izvući najbolje rezultate trebalo bi da znate kako kvalitet u tom trenutku igra prilično važnu ulogu. Veoma je važno da znate koje su to greške koje većina nas radi, a koje umanjuju kvalitet vašeg napornog vežbanja.

Ako imate određeni cilj koji želite postići redovnim vežbanjem, obavezno obratite pažnju na sitnice koje nikako ne bi trebalo da radite i koje će vas usporiti na vašem putu do konačnog cilja.

4813697087_67fe3913f9_z

Kada vežbate neka sva vaša pažnja bude usmerena na to. Koliko puta vam se desilo da trčite na traci i razmišljate šta ćete jesti kad završite i misli vam lutaju negde daleko? Kako se vaše telu uključi na autopilot dok je mozak preokupiran drugim stvarima tako i rezultati ispaštaju. Obećajte sebi da ćete tokom vežbanja biti fokusirani samo na to i da nećete razmišljati šta sve morate obaviti, koliko posla vam je ostalo i gde treba da vozite decu.

Nemojte se primoravati na vežbanje nakon neprospavane noći. Svi mi imamo te trenutke kada noću ne spavamo baš najbolje iz ko zna kojih razloga, a to može uticati na sve obaveze koje ste planirali za novi dan, samim tim i na trening. Istina je da intenzivno vežbanje nakon ne prospavane telo stavlja pod još veće opterećenje što može biti loše za hormonalni balans kao i za imuni sisitem. Ako ste baš loše spavali preskočite intenzivne kardio vežbe i dizanje teškog tereta već odradite set nekih lakših opuštajućih vežbica koje će ukloniti stres, a ne ga dodati.

Obavezno se zagrejavajte i rashladite pre i posle treninga. Da bi sprečili povrede i da biste izvukli najbolje iz treninga veoma je važno da se pravilno zagrejete, a 5-10 minuta će biti sasvim dovoljno. Zagrevanje je neophodno da krv procirkuliše i da se mišići pripreme na ono što sledi. Jednako je važno i da se nakon odrađenog treninga rashladite, da postepeno spustite otkucaje srca i krvni pritisak, jer ako naglo opadnu može doći do vrtoglavice.

4344287071_9af16e8b89_z

Ne tretirajte vežbanje kao da je cirkus u pitanju. Dobro promislite šta tačno želite od vežbanja i posavetujte se stručnjacima koje vrste vežbi bi vama najviše odgovarale. Ako želite sagoreti kalorije u tom slučaju su vežbe viskog intenziteta kao i vežbe tokom kojih se koriste utezi ili sopstvena težina najbolji izbor.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar