Menu 

Kada pročitate šta sve možete čuvati u posudicama za led, celi novi svet ideja će se otvoriti pred vama.

Led nam je svakako svima na umu kada temepratura raste, ali ne morate zamrzavati samo vodu. Ovih nekoliko ideja bi vam moglo uštedeti novac, ali i iznenaditi prijatno vaše goste. Preporučujemo da kupite mnoštvo novih posudica za led (po mogućnosti silikonskih), jer dolazi novo vreme za kuhinjsku kreativnost.

Bilje i cveće

u posudicama za ledLekovite i začinske biljke stavite u posudice za led, prelijte maslinovim uljem i zamrznite. Na  ovaj način će vaše biljke ostati sveže gotovo tokom cele godine, a kada vam zatrebaju samo ih ubacite u tavu ili šerpicu prilikom pripreme obroka. Na ovaj način se obično čuvaju ruzmarin, žalfija, majčina dušica i origano, ali vi možete zamrznuti i bosijak i peršun. Što se tiče cveća, onog jestivog, zamrzavate ga na sličan način, samo sa vodom, a dodajete pićima radi dekoracije i osveženja. (Više pročitajte u tekstu Zanimljive kockice leda)

Buljon ili bujon

Temeljac supa ili čorba, koji sami napravite takođe možete čuvati u posudicama za led, a nakon toga priprema jela postaje mnogo jednostavnija. Imajte na umu da temeljac na ovaj način možete čuvati, ne više od dva meseca.

Kafa

Treba vam ledena kafa, ali ne ona razvodnjena sa ledom. Onda, jednostavno zaledite svoju “domaćicu”. Skuhajte kafu, sipajte je u posudice za led i zamrznite. Kada poželite ledenu kafu, skuhajte običnu, ostavite da se prohladi i u nju ubacite svoje kockice kafe.

Vino

Koliko vam se puta dogodilo da vam ostane pola flaše vina i da ste morali da ga prospete? Više to nećete raditi. Zamrznite vino, bilo da je u pitanju belo ili crno, i kada recept “traži” vino, samo ubacite kockicu dve i problem rešen.

u posudicama za ledVoće

Ne samo da ćete sa ovim kockicama rashladiti vaša pića, već ćete im dodati i novi ukus. Komadići kivija, bobica, limuna ili breskvica zamrznite sa vodom u posudicama za led. Obogatite svoju limunadu ili gaziranu vodu sa ovim divnim ukrasnim i ukusnim kockicama.

Čokolada

Napravite napitak od mleka, instant kafe, kakao praha i šećera i zamrznite ga u obliku kockica. Možete i jednostavno napuniti posudice za led sa otopljenom čokoladom i ostaviti u zamrzivač. Posle ih samo ubacite u šolju mleka.

Jogurt

Ukoliko volite da pravite šejkove, zamrznuti jogurt u kockicama će ovog leta biti glavni sastojak svih vaših voćnih napitaka. Ne zaboravite da zamrznete i malo grčkog jogurta (Kako da ga napravite pisali smo u tekstu Napravite sami grčki jogurt)

Sviđa nam se
Autor
7 namirnica koje možete zamrznuti u posudicama za led
Datum
Ime
Voće, čokolada, začini iz posuda za led
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar