Menu 

Da, boli, svima nam je poznato. Depilacija bikini zone je tema o kojoj s nelagodom pričamo. Ali, bol možete drastično umanjiti sa par dobrih saveta.

Više ne možete da se borite sa britvicama, kremama za deplicaiju i raznim brijačima i odlučili ste se na depilaciju voskom ili šećerom? Strah vas je zbog boli?  Pre nego odete u salon, pročitajte ovih nekoliko saveta.

Izaberite siguran salon i stručnjaka za kog znate da je odličan u odnosu sa mušterijama (kao kada birate ginekologa). To je vrlo važno, jer je depilacija bikini zone sama po sebi neugodna. (OVDE pročitajte više o depilaciji šećernom pastom)

Pazite na svoj menstrualni ciklus. Najidealnije vreme za depilaciju bikini zone je sedam i više dana posle menstruacije, kada je prag tolerancije boli najviši. Zato za vreme PMS-a ne prilazite salonima.

Vežbajte disanje. Što da ne? Ima smisla kada imate napad panike, a na neke i sam pomen depilacije bikini zone deluje uznemirujuće.

Tretman dogovorite najbolje između 15 i 17 časova, jer postoje neke tvrdnje da nam je prag tolerancije na bol tada veći.

Pustite dlačice da rastu bar dve do tri sedmice pre nego odete na depilaciju i ne izlažite kožu suncu 24 časa pre i posle tretmana.depilacija1Piling bikini linije uradite dan pre depilacije. Predeo namažite i bebi uljem da biste omekšali folikule dlake. (OVDE pročitajte odličan recept za negu posle depilacije)

Ukoliko ste baš nervozni zbog tretmana možete popiti aspirin ili brufen sat vremena pre tretmana da biste umanjili osećaj boli. U salonu obavezno kažite ako koristite neke lekove.

Puna dva dana nakon depilacije obavezno izbegavajte velike treninge, znojenje i usku odeću, jer to može dovesti do nastanka neugodnih bubuljica. Posebno kombinacija znoja i sintetičke odeće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar