Menu 

Nama se nekako čini da je poslednjih godina sunce obeleženo kao jedan od većih neprijatelja našeg zdravlja, a ne kao izvor svetlosti bez koga nema života. Pošto nam stižu topliji dani, nije zgoreg da se prisetimo svega onoga što bi trebalo da znate o uticaju sunčvih zraka i pravilnoj zaštiti.

Odmah da vam kažemo kako se pravilna zaštita od sunca ne sastoji samo od nanošenja kreme protiv sunčanja. Mnogo je tu važnih stavki koje morate uzeti u obzir, ali zato smo tu mi da vam na sve skrenemo pažnju.

????????????????????????????????????????????????????????????

Krema za zaštitu od sunca. Kada kupujete kremu veoma je važno da pazite na teksturu kao i na zaštitni broj kreme. Birajte kreme koje se brzo upijaju u kožu sa najmanjim zaštitnim faktorom 30. To je veoma važno jer je zaista malo onih koji kremu nanose pravilno i redovno, a tokom najsunčanijih dana krema se mora nanositi svaka dva sata.

Povećajte količine. Kad je krema u pitanju nemojte je štedeti i slobodno stavite malo više. Stručnjaci kažu da je za telo potrebno najmanje dve supene kašike kreme, a za lice pola kašičice ukoliko želite pravu zaštitu.

Nemojte ići preko 30 zaštitnog faktora. Ljudi često greše kad kupuju kreme koje imaju veći zaštitni faktor od 30 jer to može biti dvosekli mač posebno ako ne nanosite kremu pravilno, u tom slučaju koži ćete naneti više štete nego koristi. Koristite kreme sa 30 zaštitnim faktorom, nanosite ih detaljno, redovno i nemate brige.

Vitamini C, D i E su najbolji prijatelji vaše kože. Nabavite čiste vitamine i nanesite ih na kožu, a njihovo delovanje je magično i traje do četiti dana. Proizvodi koji sadrže vitamine C i E su ekvivalent kremama za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 8.

Zaštitite se odećom. Sunčeve zrake mogu prodreti u kožu čak i ako nosite kremu zato je jedan od najboljih vidova zaštite, garderoba. Ukoliko ste osetljivi, kad izlazite napolje obavezno nosite garderobu dugih rukava, napravljenu od prozračnih materijala, a bez šešira i naočara jednostavno ne izlazite napolje.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Taman ten ni u kom slučaju nije dobar. Ukoliko volite preplanuli ten odmah da vas razočaramo i kažemo vam da ne postoji zdrav način da ga dobijete. Bez obzira da li se gušterate na suncu ili se pržite u solarijumu svoje zdravlje dovodite u rizik.

Kreme za posle sunčanja. Jednako su važne kao i one zaštitne zato ih nikako ne zaboravljajte naneti. Najmanje pola sata pre izlaska na sunce i nakon sunčanja na kožu nanesite proizvode bogate antioksidansima koji kožu štite od slobodnih radikala kao što su ekstrakti godži ili akai bobica.

Sunce isušuje i kosu. Ako vam je kosa suva i beživotna slobodno za to okrivite UVA i UVB zrake koje oštećuju vaše lokne, kradu vam sjaj i uzrokuju ispucale vrhove. Prevelika izloženost suncu dehidrira kosu i zato je neophodno da tokom leta i na kosu nanosite proizvode koji u sebi sadrže zaštitni faktor.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar