Menu 

Možda vam zvuči neverovatno i besmisleno, ali od voštanih bojica možete napraviti fenomenalan karmin za usne i to baš nijansu koja se vama najviše sviđa. Donosimo vam uputstva.

Ruku na srce, kvalitetni karmini za usne nisu ni malo jeftini i mogu biti zaista veliko opterećenje za budžet posebno u ovo praznično vreme. Ako ste se previše istrošili, nemate novca za novi karmin, a preko vam je potreban jedan, snađite se i napravite ga sami i to od voštanih bojica.

Voštane boje su napravljene od parafinskog voska i pigmenta boje, baš kao i karmini i zato se bez problema mogu koristiti u ove svrhe.

Potrebni sastojci:

 • 1-3 voštane boje
 • Kokosovo ulje
 • Prazna tuba od karmina ili balzama za usne
 • Kokosovo ulje

??????????????????????????????????????????????????????????

Uzmite bojice i prelomite ih na manje delove, zatim ih stavite u kašiku i kašiku stavite iznad plamena sveće da se bojice istope. Nakon toga, rastopljene bojice stavite u malu metalnu posudu, dodajte dve kašike koskosovog uja i dobro promešajte da se sve sjedini. Ako vam se smesa brzo stvrdnula, a nije postala jednolična, slobodno je stavite na paru da se lepo istopi.

Gotovu smesu sipajte u praznu tubu od karmina ili balzama i ostavite da se stvrdne.

Sviđa nam se
Autor
Napravite karmin za usne od voštanih bojica
Datum
Ime
Kako da napravite karmin od voštanih bojica i kokosovog ulja
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
 1. aja

  upravu je

 2. Jasmina

  NI SLUČAJNO NE POKUŠAVAJTE OVO !!!! Voštane boje su otrovne jer se prave od sintetičkih ili mineralnih boja koje mogu biti ozbiljno otrovne ili u najmanju ruku da vam izazovu alergiju. Da ne pričam o vezivnom sredstvu. Ovakav tekst mogao je da napiše samo nepoznavalac tehnologije boja.

  Ako želite prirodan karmin upotrebite cveklu od koje možete napraviti i divan preliv za kosu naročito efikasan na sedoj kosi.

Napišite komentar