Menu 

Koliko vremena vam oduzima jutarnje šminkanje? Da li se nabrzaka namažete ili pazite na svaki detalj? Otkrivamo vam male tajne velikih majstora šminkanja koji će vam sigurno olakšati jutrnje spremanje za posao.

Svi profesionalni šminkeri kažu da šminkanje treba da bude zabavno, a to ćete sigurno postići ako savladate ove male trikove kojima se služe i oni najbolji. Krenimo redom.

Stavite narandžasti korektor. Ovo je sigurno jedan od najvažnijih proizvoda koje uvek morate imati, posebno ako niste spavalica i ujutro ustajete sa velikim podočnjacima koje treba prikriti. Važno je da odaberete pravu boju, a narandžasta je ono što vam treba. Pošto su podočnjaci obično plave boje vama treba neka topla boja koja će na neki način poništiti plavu. Isto tako uvek birajte korektor koji je nešto svetliji od nijanse pudera.

6676076405_a295fb7231_z

Četkajte usne. Kad operete zube obavezno četkicom malko iščetkajte i usne. Pored toga što je osećaj jako dobar, na taj način uklanjate mrtve stanice kože sa usana, a nakon toga hidratantna krema ili balzam će se mnogo bolje upiti u usne i hraniće ih.

Sami napravite bronzer. Na tržištu se može naći zaista mnoštvo bronzera raznih proizvođača i nijansi, ali i vi sami možete napraviti bronzer od namirnica koje imate u kući. Na primer, kombinacija kakao praha i cimeta može stvoriti bronzer savršene nijanse. A i divno miriše.

Mešajte proizvode. Ukoliko vam je zafalilo rumenila veoma lako ćete ga napraviti ako malko omiljenog karmina pomešate sa mrvicom hidratantne kreme na dlanu i dobićete savršenu nijansu rumenila.

4983107364_21016cc552_z

Mirišite alkohol. Da li se i vama dešava da vam oči suze kada stavljate maskaru na trepavice ili ajalajner na donje i gornje kapke? Da vam se to ne bi dešavalo, namočite komadić vate u alkohol i mirišite pa sigurno nećete „plakati“ dok se budete šminkali.

Koristite maskaru kao ajlajner. Ako ste izašli napolje bez ajlajnera u torbi, a morate ga popraviti slobodno se poslužite četkicom od maskare, samo budite pažljivi.

Hoće li vam neki od ovih trikova dobro doći?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar