Menu 

Često ne možemo da se odlučimo između čokoladnih i voćnih slastica. Ono što nam je sigurno na prvom mestu jeste da se ne peku i da su jednostavne za napraviti.

Današnji predlog su čokoladni bomboni sa sladoledom. Nema pečenja, potrebna su vam samo tri sastojka, a pored toga ukućani i gosti će biti oduševljeni. Može li bolje? Ipak, neka vas ne zavara jednostavna priprema, za ovaj desert će vam ipak trebati malo truda i vremena, ali sigurni smo da će se sve isplatiti.

Za ovu slasticu potrebno vam je:

kuglice

Sladoled (ukus po želji)

Tri šolje iseckane čokolade za kuvanje

Šarene mrvice za ukras

Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga kratko na sobnoj temperaturi da malo omekša. Sladoled rasporedite u jednakom sloju u tepsiji koju ste prethodno prekrili masnim papirom, a zatim tepsiju vratite u zamrzivač na nekoliko sati. Zatim sa malim okruglim kalupom za kolačiće, od sladoleda izrežite krugove pa ih opet vratite u zamrzivač da se stvrdnu. U međuvremenu čokoladu otopite na pari.

Krugove od sladoleda pomoću viljuške brzo umačite u čokoladu pa odmah posipajte šarenim mrvicama i vratite u zamrzivač.

Možda vam se proces čini dugotrajan i besmislen, ali vaši klinci i gosti biće oduševljeni. Pustite mašti na volju i kombinujte razne ukuse čokolade i sladoleda. Bombone možete posipati kokosom ili mlevenim orašastim plodovima, a za umakanje može poslužiti i bela čokolada. Ove sjajne bonbone možete poslužiti i kao cake pops, o kojima više možete pročitati OVDE.

Uživajte!

 

Foto: Pinterest / http://www.celebrations.com

Recept
Ime Recepta
Čokoladni - sladoled bomboni!
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 30 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

To što je napolju hladno, pada kiša ili sneg nikako ne treba da vas zarobi u kući. Toplo se obucite i izađite napolje. Piši! Širi dalje!