Menu 

Mladi roditelji obično nisu potpuno sigurni šta im treba za njihovo prvo dete pa bacaju novac na stvari koje će koristiti jednom ili ni jednom. Zato smo tu mi da vam pomognemo i da vas upozorimo.

Moramo priznati da ovaj trend kupovine previše stvari za bebe uopšte ne čudi jer nas sa svih strana, blogova i društvenih mreža bombarduju savetima šta sve treba da nabavimo pre nego beba dođe na svet. Nama se čini da i pored sjajnih pomagala maloj bebi trebaju samo one najosnovnije stvari, mesto za spavanje, čista odeća, kadica i još par sitnica.

Evo nekoliko primera, na šta to mladi roditelji najčešće bacaju pare.

5078578911_0a99eda346_z

Uređenje sobe za bebu. Sigurni smo da ne postoji trudnica koja određeno vreme ne provodi listajući fotografije najlepše uređenih dečijih soba na Pinterestu. Istina je sledeća, vašu bebu sigurno nije briga u kakvom okruženju spava, sve dok joj je toplo i udobno. S druge strane sigurni smo da će prvih meseci beba spavati s vama u sobi, a velike svote novca za uređenje sobe su zaista bačene.

Skupoceni nameštaj. Nameštaj za opremanje dečije sobice može biti prilično skup, kao uostalom i sve za bebe. Nemojte kupovati kolevku, već odmah kupite krevetac u kome će beba moći spavati sve dok ne poraste i ne pređe u veliki krevet, pored toga biće vam još potrebna i komoda za odeću i to je to. Nemojte kupovati ni poseban sto za presvlačenje, već samo nabavite uložak koji se postavlja na komodu.

Previše garderobe. Vodite se time da prvih dana bebi zaista ne treba previše garderobe, a računajte da ćete većinu toga dobiti. Isto tako, ako vam prijateljica ili rođaka ponudi robicu od njene bebe, prihvatite objeručke, jer ćete na taj način zaista uštedeti dosta novca.

Cipelice za bebe su prilično skupe, a ruku na srce zaista su nepotrebne sve dok beba ne počne da stoji, odnosno da se oslanja na svoje nožice. Da biste bebina stopala zaštitili od hladnoće radije nabavite one debele čarapice sa tvrdim uloškom ili papuče. Na kraju krajeva sigurno nećete izlaziti iz kuće bez dekice.

14615312365_6526502413_z

Gedžeti za bebe. Ako se samo malo potrudite na internetu ćete pronaći zaista mnoštvo gedžeta za bebe koji su prilično skupi, a sigurni smo da ih nećete koristiti toliko. Tako imamo posebnu kantu za odlaganje prljavih pelena, grejač za maramice, video monitore, uređaje koji prate vitalne znakove bebe i mnoge druge. Mi smatramo da će vam biti potreban samo baby monitor i to samo ukoliko su vam kuća ili stan veliki.

Dizajnerski komadi. Bez obzira na to koliko novca imate, dizajnerske torbe za pelene ili dizajnerski bodiji su zaista bacanje novca, te pare ostavite na račun za crne dane, sigurno će vam biti korisnije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar