Menu 

Deca jednostavno uživaju da prave nered na neki uvrnut način. Umesto da im branite zabavite ih tako što ćete im dozvoliti da prljaju, ali ne kuću već cestu. Zajedno napravite eksploziju boja.

Samo zamislite sreću na licu vašeg klinca kad mu kažete da ćete na trotoar ispred kuće bacati „bombe“ napunjene raznim bojama. Mi ne znamo dete koje ne bi bilo oduševljeno. Na ovu ideju došla je mama sa bloga Growing a jeweled rose.

Da biste napravili ove bombice koje će napravite divne šare potrebno vam je sledeće:

 

bombica2

  • Plastične vrećice sa zatvaračem
  • Kukuruzni skrob
  • Sirće
  • Prehrambena boja
  • Soda bikarbona

U svaku vrećicu sa zatvaračem pomešajte nekoliko kašičica kukuruznog skroba sa nekoliko kašičica sirćeta da dobijete gušću ali još uvek tečnu smesu, a zatim dodajte prehrambenu boju po želji.

Zatvorite kesice i dobro promućkajte da se svi sastojci sjedine i da ne bude grudvica.

Izađite napolje sa kesicama i ponesite sodu bikarbonu. Pre igre u svaku kesicu stavite malo sode bikarbione i dobro zatvorite kesicu, ako postoji i najmanja rupica kroz koju ulazi vazduh kesica se neće napuhnuti.

Pod uticajem sode bikarbone i sirćeta kesice sa bojom bi trebalo da se naduvaju, kao mali balončići, a vi ih stavite na cestu i recite detetu da ih nožicom ili ručicom pritisne, da eksplodiraju i puste boju.

Sjajno, zar ne?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar