Menu 

Ovo je jedan od najneobičnijih recepata na koje smo naišli. Ali, toliko je zanimljiv da mislimo da vredi probati.

Ove jestive slamčice su idealne za dečije rođendane i porodične zabave. Pročitajte kako da ih napravite.

jestive slamčiceNa blogu JacolynMurphy pronašli smo fotografije i uputstva za izradu jestive slamčice. Alexis sa ovog bloga je koristila prilikom izrade jestivih slamčica jestivi lepak, ali kako to kod nas, koliko znamo, nema u prodaji možete ga napraviti tako što izmutite 5 belanjaka sa 5 kašika šećera i 1 kašičicom sirupa od jabuke.

Pored ovog “lepka” treba vam i: gumene bombone u trakicama duginih boja (2 trakice za svaku slamku), obične slamke za sok, plastična folija i drvena štipaljka.

Nanesite “lepak” duž gumene bombone sa jedne strane, pa je krenite omotavati oko obične slamke tako da stranice u krug lepite (pogledajte fotografije). Višak odrežite i krajeve pričvrstite plastičnom folijom ili omotajte celu slamku folijom ako je potrebno, pa ostavite da se osuši preko noći. Tako ponovite i sa preostalim gumenim trakicama. Sledeći dan uklonite plastične slamke.

Možete napraviti i srce od trakica. Potrebno je samo da trakicu složite u obliku srca, premažete “jestivim lepkom” gde je potrebno, pričvrstite štipaljkom i  ostavite preko noći.

Šta mislite o ovoj ideji? Zanimljivo ili ne?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar