Menu 

Poslužite sladoled na malo drugačiji način. Ovi čokoladni “bataci” nam se čine idealnim za letnje rođendane ili kada želite decu da iznenadite nečim slasnim i novim.

sladoled bataci 1Desertić je sasvim jednostavan, a divno izgleda. Reč je o kornetu upakovanom u čokoladu. Međutim, umesto kugle sladoleda kornet možete napuniti komadićima mafina, voćem pomešanim sa komadićima piškota, kolačima u vidu kuglica, rafaelo kuglicama, čokoladnim bombonicama, bombonjericama, ostacima kora od kolača (kada pravite više kolača, recimo za slavu), …

Ideju smo pronašli na sjatu Cutoutandkeep, a postavila ga je korisnica Bri Hester.

Sastojci:

sladoled bataci 2

Obložite tepsiju papirom za pečenje ili folijom. (Samo pazite da vam tepsija može stati u frižider i ladice zamrzivača). U kornete stavite kuglu ili dve sladoleda (najbolje jednu veću kuglu), pa ih poredajte na papir u tepsiju. Sve stavite u zamrzivač da se stegne.

sladoled bataci 3

Pomešajte puter i čokoladu, otopite na pari, pa umačite kugle (samo vrh korneta sa kuglom) u otopljenu čokoladu. Ostavite par sekundi, pa ponovo umočite. Pospite šarenim mrvicama i stavite u zamrzivač ili frižider na kratko. Služite odmah.

Recept
Ime Recepta
Sladoled “bataci”
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 29 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar