Menu 

Samo pet minuta svakodnevne meditacije može napaviti čudo kad je u pitanju opuštanje, suzbijanje žudnje za slatkišima te povećanje nivoa energije.

Da bismo ojačali telo pristupamo vežbanju i fizičkim aktivnostima, a da bismo trenirali sopstveni um potrebno je da meditiramo i to pomoću sasvim jednostavnih vežbikoje mogu trajati tri, pet, sedam i 10 minuta.

Petominutna meditacija

Za početak pronađite mirno mesto i smestite se u udoban položaj, osmotrite svet oko sebe, obratite pažnju na nivo energije i kako to utiče na vaše držanje i raspoloženje. Nakon toga se fokusirajte se na disanje i vizualizirajte vaše disanje kao čistu energiju koja ulazi u sve vaše ćelije, a svaki izdah doživite kao da se oslobađate umora, bezvoljnosti svega onoga što vas mentalno i fizički umara.

503215101_0a47494b7b_z

Veoma je važno da se ne silite da pratite neki poseban tok disanja već se fokusirajte na to da dišete normalno, ritmično. Meditiranje i vežbe disanja su dve različite stvari. Važno je da svaki udah doživite kao da udišete novu energiju, a izdah kao da se rešavate svega lošeg.

Ostanite u tom položaju nekoliko minuta i pratite da li osećate bilo kakvu promenu. Ako uživate i izgubite vreme, ne treba da brinete to možete raditi i čitavih pet minuta, važno je da vam je udobno i da vas opušta. Nakon što ste završili sa meditacijom još uvek ostanite zatvorenih očiju nekoliko trenutaka samo da bi se zamena pozitivne i negativne energije u organizmu u potpunosti završila.

Isto tako, pokušajte pisati dnevnik o vašoj energiji i vitalnosti. Zapišite sve šta ste jeli dan ranije i naravno zabeležite sve promene u energiji koje ste prmetili tokom dana. Na taj način ćete otkriti kako to određene namirnice utiču na vaše raspoloženje i umor.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar