Menu 

Tretmani lica u kozmetičkim salonima su poprilično skupi. Međutim, mnoge žene tvrde da vredi da ih uradite bar jednom godišnje, ali i da jednom mesečno uradite bar deo tretmana sami. A pročitajte i kako da napravite tabletice za naparavanje lica.

Spa tretman lica podrazumeva uklanjanje mitesera i dubinsko čišćenje lica, masažu lica, negu i hidrataciju. Obično dobijete i savete stručnjaka kako da dalje negujete kožu. Ali, ne možemo svi da redovno posećujemo kozmetičare i plaćamo tretmane. Nešto ipak možete uraditi sami.

O uklanjanju mitesera i dubinskom čišćenju lica smo već pisali (pogledajte tekstove Napravite sami trakice za uklanjanje mitesera, Rešite se mitesera na prirodan način) i tako na prirodan način ili, recimo, uz pomoć lepljivih maski možete ukloniti mitesere. Znači, bitno je da prvo naparite lice, da otvorite pore (u nastavku pročitajte dva uputstva), pa onda dobro, dubinski očistite lice. Nakon toga dolazi nega i masaža. (pročitajte tekst Kako da najbolje iskoristite prirodna ulja za čišćenje i negu kože) Lice možete masirati uljima ili ga hidratizovati na prirodan način.

Naparavanje lica

Da biste naparili lice postoji nekoliko načina. Mi vam donosnimo dva. Za prvi vam je potrebna: četvrtina šolje (250 ml) suvih cvetova lavande, 4 šolje vode i par kapi eteričnog ulja lavande (nije obavezno).

Lavandu stavite u vodu i ostavite da zavri na šporetu. Kada prokuva dodajte par kapi eteričnog ulja lavande i naparavajte se ispod peškira. Pazite da para ne bude prejaka. Sačekajte da se tečnost malo ohladi. Ostanite pod peškirom 10-tak minuta. Očistite lice i uradite piling (pošto su se pore otvorile, nečistoću ćete lakše ukloniti). Tonirajte i hidratizirajte lice nežnom masažom.

Pored lavande možete napraviti i svoje tabletice za naparavanje. Nije teško. Pokušajte. Treba vam (za 40 tabletica): nepuna kašika aloe vera gela, par kapi ulja čajevca, 1 šolja (250 ml) sode bikarbone, 3 kašike limunske kiseline, tečni hlorofil ili hlorofil u prahu (ima ga u bio šopovima, ali nije obavezan). Pomešajte sve suve sastojke zajedno, pa im dodajte mešavinu aloe vera gela i ulja čajevca. Smesu sipate u kalupe (može i u posudice za led) i ostavite preko noći.

Koristite ih tako što ubacite dve tabletice u vrelu, kipuću vodu i kada se malo ohladi naparavate se ispod peškira. Nakon napravanja, ostatak tečnosti uspite u sprej bocu i držite u frižideru maksimalno dva dana. Upotrebljavajte kao toner za  lice. (Našpricajte umornu kožu da je revitalizujete). Zanimljivo je da ova tečnost vam može pomoći da otčepite nos i kod problema sa respiratornim sistemom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar