Menu 

Isto kao i ljudi i zdrave namirnice bolje deluju kada su u paru. LifePress vam donosi listu namirnica koje su kada se upare, naprosto nepobedive.

Piletina i grejpfrut

Ako imate osećaj da ste na izmaku snaga, stvar može popraviti koenzim Q10 (koji je pronađen u piletini, ribi i svinjetini) i grejpfrut. Jedno istraživanje sprovedeno u Japanu je pokazalo da citrusno voće poboljšava apsorpciju koenzima Q10 čak do 50 odsto.

Ublažite upale prirodnim putem

Ljute papričice i tofu

Koreanci na osnovu istraživanja koja su sproveli, preporučuju konzumiranje ljutih papričica u kombinaciji sa tofuom (Povremeno zamenite meso tofuom) jer je to veoma dobra kombinacija za ublažavanje upalnih procesa u organizmu, a sve to zahvaljujući magičnom sparivanju kapsaicina, antioksidanta pronađenom u ljutim papričicama i genistena, isoflavona pronađenom u proizvodima od soje.

Crni biber i kurkuma

Dodavanje malo pikantnosti u hranu definitivno je dobro za naše zdravlje, a crni biber i kurkuma su sjajan tim u borbi protiv upala i to zato, jer kurkumin, koji ima antiupalna svojstva pomešan sa piperinom iz bibera jača svoja svojstva i jače deluje.

Pobedite umor spanaćem i jagodama

By: Plat

By: Plat

Ako ste veoma pospani i ne možete držati oči otvorenima u sred radnog vremena, možda vašem organizmu nedostaje gvožđe. Nedostatak gvožđa u organizmu može uzrokovati glavobolje i konstantni umor, ali i za to postoji rešenje. Kombinacija mladog spanaća sa jagodama može dramatično da podigne nivo gvožđa u organizmu, jer je spanać veoma bogat gvožđem, a jagode vitaminom C koji potpomaže bolju apsorpciju gvožđa.

Meso sa roštilja i ruzmarin

Ovo začinsko bilje ne samo da poboljšava ukus mesa, već je i veoma snažan antioksidant koji neutrališe heterociklične amine (HCA), kancerogene komponente pronađene u reš pečenom mesu.

Spasite kožu maslinovim uljem i paradajzom

Zaboravite na skupocene kozmetičke preparate i tretmane uz pomoć mediteranske ishrane koja uključuje velike količine paradajza u kombinaciji sa maslinovim uljem, a verujemo da vam to neće biti problem. Likopen koji se nalazi u paradajzu štiti kožu od starenja i sunčevih opekotina, a u kombinaciji sa maslinovim uljem njegovo dejstvo samo jača.

Zaštitite srce sa ribom i vinom

vinoiriba

Slobodno uz vašu riblju večeru popijte čašu vina, jer ćete na taj način povećati koncentraciju zdravih omega 3 masnih kiselina, kažu italijanski istraživači.  Oni su otkrili da se komponente koje su zdrave za srce bolje apsorbuju ako se kombinuju sa čašom vina, ali ne i sa ostalim alkoholom, a i zna se gde riba tri puta pliva.

Pročitajte i koje to „Kako nam voće i povrće mogu spasiti život“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Kada vam kažemo da popravite držanje ne mislimo tu samo na bolji izgled, već na vaše zdravlje. Evo kako može ovim navikama smanjiti i bolove u leđima. Piši! Širi dalje!