Menu 

Isto kao i ljudi i zdrave namirnice bolje deluju kada su u paru. LifePress vam donosi listu namirnica koje su kada se upare, naprosto nepobedive.

Piletina i grejpfrut

Ako imate osećaj da ste na izmaku snaga, stvar može popraviti koenzim Q10 (koji je pronađen u piletini, ribi i svinjetini) i grejpfrut. Jedno istraživanje sprovedeno u Japanu je pokazalo da citrusno voće poboljšava apsorpciju koenzima Q10 čak do 50 odsto.

Ublažite upale prirodnim putem

Ljute papričice i tofu

Koreanci na osnovu istraživanja koja su sproveli, preporučuju konzumiranje ljutih papričica u kombinaciji sa tofuom (Povremeno zamenite meso tofuom) jer je to veoma dobra kombinacija za ublažavanje upalnih procesa u organizmu, a sve to zahvaljujući magičnom sparivanju kapsaicina, antioksidanta pronađenom u ljutim papričicama i genistena, isoflavona pronađenom u proizvodima od soje.

Crni biber i kurkuma

Dodavanje malo pikantnosti u hranu definitivno je dobro za naše zdravlje, a crni biber i kurkuma su sjajan tim u borbi protiv upala i to zato, jer kurkumin, koji ima antiupalna svojstva pomešan sa piperinom iz bibera jača svoja svojstva i jače deluje.

Pobedite umor spanaćem i jagodama

By: Plat

By: Plat

Ako ste veoma pospani i ne možete držati oči otvorenima u sred radnog vremena, možda vašem organizmu nedostaje gvožđe. Nedostatak gvožđa u organizmu može uzrokovati glavobolje i konstantni umor, ali i za to postoji rešenje. Kombinacija mladog spanaća sa jagodama može dramatično da podigne nivo gvožđa u organizmu, jer je spanać veoma bogat gvožđem, a jagode vitaminom C koji potpomaže bolju apsorpciju gvožđa.

Meso sa roštilja i ruzmarin

Ovo začinsko bilje ne samo da poboljšava ukus mesa, već je i veoma snažan antioksidant koji neutrališe heterociklične amine (HCA), kancerogene komponente pronađene u reš pečenom mesu.

Spasite kožu maslinovim uljem i paradajzom

Zaboravite na skupocene kozmetičke preparate i tretmane uz pomoć mediteranske ishrane koja uključuje velike količine paradajza u kombinaciji sa maslinovim uljem, a verujemo da vam to neće biti problem. Likopen koji se nalazi u paradajzu štiti kožu od starenja i sunčevih opekotina, a u kombinaciji sa maslinovim uljem njegovo dejstvo samo jača.

Zaštitite srce sa ribom i vinom

vinoiriba

Slobodno uz vašu riblju večeru popijte čašu vina, jer ćete na taj način povećati koncentraciju zdravih omega 3 masnih kiselina, kažu italijanski istraživači.  Oni su otkrili da se komponente koje su zdrave za srce bolje apsorbuju ako se kombinuju sa čašom vina, ali ne i sa ostalim alkoholom, a i zna se gde riba tri puta pliva.

Pročitajte i koje to „Kako nam voće i povrće mogu spasiti život“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Anksioznost je veoma česta pojava među populacijom. Svakodnevni stres i preterana briga su ono što neizbežno vode do anksioznosti. Mi vam savetujemo kako da se oslobodite anksioznosti jednom za svagda. Piši! Širi dalje!