Menu 

Odlučili ste da pripazite na kilograme, na hranu, da steknete zdrave navike? Pogledajte da li se i ovi saveti nalaze na vašoj “moram uraditi” listi.

Naravno, nećete magično istopiti kilograme samo sa ovim savetima. Vežbe i regulisanje ishrane su ključni. Ipak, ove smernice će vas “pogurati” na pravi put za gubljenje kilograma. (U našoj rubrici Dijeta i Fitnes ćete naći mnoštvo dobrih saveta, uputstava i foto i video vežbi).

Namirnice bogate antioksidantima. Stalno ih pominjemo u našim tekstovima. Te male materije jačaju odbrambene sposobnosti organizma i štite ga od slobodnih radikala, koji uništavaju ćelije i tkivo. Najviše ih ima u borovnicama, brusnicama, kupinama, suhim šljivama, …

gubljenje kilogramaGrejpfrut. I on je bogat antioksidantima, ali umesto da ga jednostavno pojedete, napravite čaj od grejpa. On sadrži supstancu naringerin, koja deluje na insulin i normalizuje ga, povećava mu aktivnost, ali normalizuje i mnoge metaboličke poremećaje. A, nije ni tajna da je čaj od grejpfruta odličan za probavu.

Supa od paradajza. Pokušajte da ovu supu uvrstite često u svoj ručak. Sa njom brže sagorevate masti, a smanjujete broj unesenih kalorija. Možete je jesti toplu ili hladnu. Nije važno. Važno je da ona umanjuje glad, pa ćete tako sigurno uneti i manje drugih, loših ili visokokaloričnih namirnica. Top savet – ne stavljajte so u supu, jer, kažu, da umanjuje njena blagotvorna dejstva.

Med i cimet. Jednu kašiku meda i pola kašičice cimeta razmutite u šolji kipuće vode. Ostavite poklopljeno pola sata, procedite, pa popijte pola šolje pre doručka i pola šolje posle ručka. Navodno, ovaj napitak vam mnogo pomaže u procesu gubitka kilograma. A uz to, zvuči vrlo ukusno, zar ne?gubljenje kilograma

Sirova hrana. Jedenjem sirove hrane “terate” telo da bolje sagoreva masti. Ukoliko vaši obroci sadrže bar 50 odsto sirove hrane (sveži zeleniš, povrće, voće) vaš metabolizam jača, radi bolje i tako i sagoreva kalorije brže. A, organizam vam je savršeno zdrav, jer ste sa sirovom hranom uneli sve potrebne hranjive sastojke (O sirovoj hrani više pročitajte u tekstu: Jedenje sirove hrane za dugovečnost).

Trik sa vodom. Ukoliko želite da smršate neki saveti govore da ne pijete ništa tokom obroka, jer na taj način vaš metabolizam usporava, pa tako usporava i probava. Najbolje bi bilo da pijete tečnost 15 minuta pre obroka i 15 do 30 minuta posle. Na ovaj način ćete poboljšati probavu. Iako se neki ljudi ne slažu sa ovim, možete probati. Slušajte svoj organizam, možda baš ovaj sistem vama odgovara.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Moly

    Samo prirodno svaka čast. Čudi me da se ne pominje keton maline, ja sam ga koristila u obliku preparata Nutrition. Pokazao je odlične rezultate!

Napišite komentar